AKSARAY'DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

rn19 Ekim Muhtarlar Günü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı...

AKSARAY'DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

rn19 Ekim Muhtarlar Günü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı...

AKSARAY'DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
19 Ekim 2017 - 12:06

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylendiği programda bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik; muhtarların devletin vatandaşa dokunan ilk eli ve kapısı olduğunu söyledi.

Törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Rıza Toprak, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ramazan Kaşlı kamu kurum kuruluşları ile STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde 32 bin 44 mahalle ile 18 bin 329 köy olmak üzere toplam 50 bin 373 muhtarın görev yaptığını ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik; “Muhtarlık kurumu Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan olan bir yönetim birimidir. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın devlet kurumları ile olan ilişkilerinde aracı rol oynarken vatandaşların ve yaşadıkları mahallelerin ortak ihtiyaç ve sorunlarına çözüm aramak için belediye ve diğer kamu kurumları ile ilişkilerini yürüterek işbirliği içinde çalışıp sorunları çözüme kavuşturmaktadır’ dedi.

Tören sonunda muhtarlarla selamlaşarak 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Vali Pekmez muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.