AKSARAY'DA 2018 YILI 1. OLAĞAN İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2018 yılı 1. olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

AKSARAY'DA 2018 YILI 1. OLAĞAN İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2018 yılı 1. olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

AKSARAY'DA 2018 YILI 1. OLAĞAN İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
23 Ocak 2018 - 08:39

Vali Pekmez; 2017 yılında istihdam ve iş edindirme kursları noktasında geçmiş yıllara göre gayet başarı bir yıl geçirdiklerini belirterek 2018 yılında da 2017 yılının üzerine koyarak hep beraber çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Çalışma ve Aksaray İş Kurumu Mahmut Akkuş tarafından 2017 yılı işgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetler ve İl İstihdam Denetim Kurulunun program dâhilinde yapmış olduğu denetimleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

İşe yerleşme, +İstihdam, aktif iş gücü faaliyetleri, eğitim programları, girişimcilik programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve çalışma hayatında milli seferberlik programı hakkında açıklamalarda bulunan İl müdürü Akkuş, +İstihdam programı kapsamında 2017 yılında 6.000 olarak hedeflenen ilave istihdam hedefinin iki katına çıktığını böylece;  Aksaray’da belirlenen 6 bin kişinin işe yerleşme hedefinin aşılarak toplamda 13.553 kişiye ulaştığını söyledi.

İŞKUR tarafından 532 vatandaşa uygulamalı girişimcilik eğitimi verilerek yeni girişimcilerin çalışma hayatına dahil olduğunu kaydeden Akkuş; “Yaklaşık 100 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız hibe destek projelerinden yararlandırılması için İŞKUR bünyesinde her türlü proje desteği ve bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Bu doğrultuda engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve proje destekleri verildi. Böylelikle 1. Dönemde engelli vatandaşlarımıza 250.000 TL’lik hibe proje desteği verildi. Yeni dönemde ise 46 engelli vatandaşımız, 29 eski hükümlü vatandaşımız olmak üzere toplamda 75 vatandaşımız 50.000 TL'lik hibe destek projesi ne müracaat etti.

                İş ve meslek danışmanlarımız tarafından işverenlerimizin nitelikli danışmanlık hizmetleri sunularak uygun eşleştirmeler ile 3.500 vatandaşımız sadece açık iş ilanları doğrultusunda işe yerleştirildi.” diye konuştu.

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 1250 vatandaşın bu programdan faydalanarak hem meslek öğrendiklerini hem de iş kazası meslek hastalığı genel sağlık sigortalarının karşılandığını anlatan Akkuş; “Aktif işgücü hizmetlerimizden 1132 vatandaşımız yararlandı. Toplum yararına programı kapsamında 1.817 vatandaşımız çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edildi. 3.322 vatandaşımıza yaklaşık 2.369.471 TL işsizlik ödeneği aktarıldı.” dedi.

Çocuk işçiliği konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Kemal Baysal, Genç İstihdamı konusunda Aksaray Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Volkan Işık tarafından sunum yapılırken; 2017 yılı ekonomi ve istihdam değerlendirmeleri konularında, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve OSB Müdürlüğü sunum yaparak kurul üyelerini bilgilendirdiler.

 

 Toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde yürütülen 2018 yılında uygulanacak 2. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yeni istihdam teşvikleri görüşülerek kurula bilgi verildi.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Volkan Işık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Ünüvar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Erten, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Murat Koyuncu, KOSGEB Aksaray Müdürü Hakan Koçak, Türkiye İşverenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çırakoğlu, Türkiye İşçi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muhterem Taşdemir, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Aksaray İl Temsilci Yardımcısı Nedim Deniz,  Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Şahin, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Kemal Baysal katıldı.