AKSARAY'DA 75 KADIN ÇİFTÇİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi" kapsamında İlimizde 75 Kadın çiftçimize girişimcilik eğitimi verilecek.

AKSARAY'DA 75 KADIN ÇİFTÇİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi" kapsamında İlimizde 75 Kadın çiftçimize girişimcilik eğitimi verilecek.

AKSARAY'DA 75 KADIN ÇİFTÇİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK
15 Mart 2018 - 13:03

Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Konuya ilişkin yapılan açıklamada; Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" başlatılmış olup 2018 yılında İlimizin de içinde yer aldığı 29 ilde "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor"  programı uygulanacaktır.

Program kapsamında verilecek uygulamalı girişimcilik eğitimleri Bakanlığımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Aktif İş Gücü Piyasası Programları İş Birliği Protokolü" esas alınarak İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda eğitim alacak kadınlarımız için bir açılış toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami ZABUN, Aksaray KOSGEB İl Müdürü Hakan KOÇAK, Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin ULUSOY, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Hediye ARMAĞAN, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi ARI, Kadın Girişimciler Dernek Başkanları, İl Müdürlüğü teknik personeli ile Kadın Çiftçiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Bestami ZABUN; Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının desteklediği " Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Projesi" kapsamında İlimizde 75 Kadın çiftçimize girişimcilik eğitimi verilecektir. Komisyon tarafından 8 köy ve kasabada (Çavdarlı, İncesu, Helvadere, Gözlükuyu, Karkın, Kutlu, Ulukışla, Yenikent) müracaat eden çiftçilerimiz içinden yapılmış olan mülakatlar sonucunda 25 çiftçimiz belirlenmiştir.

Ülkemizde kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık vardır. Amacımız bayan çiftçilerimizi her alanda desteklemektir. Ana olmazsa yavru olmaz ana olmazsa yar da olmaz. Bu nedenle kadınımızı desteklediğimiz takdirde ülke kalkınır hep beraber birlikte Türkiye' yiz diyerek sözlerine son verdi.

KOSGEB Müdürü  Hakan KOÇAK ise, İş fikirlerinizi hızlıca dinlemeye gayret ettim. Sizlerden özgün şeyler bekliyoruz. Proje bazlı ve yapacağımız iş rakiplerimizden nasıl farklı olur diye düşünmelisiniz. Ülkeye taş üstüne taş koyabilirsek bizim için güzel olur. Hepinizin başarılı olacağına inanıyorum.

Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK konuşmasında; Medeni cesaret gösterip buralara kadar gelip ve bu kursa katılmanız bana onur verdi. Aksaray'ı en iyi şekilde temsil edeceğinize Aksaray'ın yüzünü ak çıkarıp getireceğinize inanıyoruz. Bayan elinin değmediği yerde hiçbir şey olmaz, üretim olmaz. Bu konuda emeği geçen kurum müdürlerimize, personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve sizleri tebrik ediyorum dedi.

İş-Kur Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin ULUSOY, Bu proje kapsamında alacağınız sertifikalar güzel projeler halinde hayata geçirilecektir. Evlerinizde raflarınızda, çekmecelerinizde tozlu bir şekilde kalmayacağı temennimizdir. Bizler Kurum Müdürleri olarak yanınızdayız ve her konuda destekçiniz olacağız diyerek sözlerine son verdi.

Halk Eğitim Müdürü Azmi ARI, Tarım İl müdürlüğü İŞ-KUR/KOSGEB Müdürlüğüne Ziraat Odası Başkanlığına böyle bir proje başlattığı için teşekkür etti.