AKSARAY'DA BAŞLADI, SULTANHANINDA DEVAM EDECEK

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerinin katıldığı modifiyeli araçlara yönelik uygulama gerçekleştirildi...

AKSARAY'DA BAŞLADI, SULTANHANINDA DEVAM EDECEK

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerinin katıldığı modifiyeli araçlara yönelik uygulama gerçekleştirildi...

AKSARAY'DA BAŞLADI, SULTANHANINDA DEVAM EDECEK
22 Eylül 2017 - 16:34

Geçtiğimiz Günlerde Aksaray Şehir merkezinde İddialara göre aracıyla Drift atan bir Trafik canavarının okuldan çıkıp kaldırımda evine giden öğrencilere çarpması sonucu 1 öğrenci ölmüş 1 öğrencide ağır yaralanmıştı. Bu haber üzerine öğrenci velileri ve Vatandaşlar Özellikle Okul çıkışlarında okul çevrelerinde denetimlerin arttırılmasını istiyorlar.

Bunun üzerine Vatandaşlar tarafından büyük tepki çeken Abart eksozlu ve Drift atan araçlara çok sıkı denetimler başlatıldı. Bu denetimler Merkez dahil Sultanhanı ilçesi ve diğer ilçelerde de gerçekleştirilecegi öğrenildi.

 

POLİS VE JANDARMA EKİPLERİNDEN MODİFİYELİ ARAÇLARA YÖNELİK ORTAK UYGULAMA 

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in talimatı ile trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla polis ve jandarma ekiplerinin katıldığı modifiyeli araçlara yönelik uygulama gerçekleştirildi.

Polis ekipleri tarafından şehir merkezinde belirlenen 4 ayrı noktada 4 trafik, 4 sivil asayiş, 4 resmi asayiş ekibi ve 3 jandarma timi tarafından;  yine Jandarma ekipleri tarafından belirlenen 8 ayrı noktada; 8 trafik, 8 sivil asayiş, 8 resmi asayiş ekibi ve 6 jandarma timinden oluşan 33 personel ile yapılan uygulamada araç sürücülerinin aranma bilgileri ile araçların trafik yönünden sakıncaları bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

-Halkın can ve mal güvenliği için denetimler artarak devam edecek

Vali Aykut Pekmez yaptığı açıklamada; vatandaşların can ve mal güvenliğinin en üst seviyede sağlanmasına yönelik yapılan uygulamalara devam edileceğini belirterek trafikte tehlike yaratacak veya yapılan değişikliklerle çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik bu tür uygulamaların sık sık yapılacağını bildirdi.

21:00-22:30 saatleri arasında Aksaray’da yapılan uygulamada toplam 60 araç ve sürücüsü kontrol edildiğini;  helezon yayları kesik, lastikler standartların dışında, camları filmli, abart egzozlu olarak modifiye edilen 22 araç ile 1 motosikletin trafikten men edilerek otoparka çekildiğini belirten Vali Pekmez;  2 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 4 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıldığını toplamda da 33.590 TL para cezası uygulandığını belirtti.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının belirli bir plan dâhilinde denetim çalışmalarını sürdüreceğini dile getiren Vali Pekmez sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet etti.