AKSARAY'DA İLÇE OLMA DEDİKODUSU BİLE YETTİ, 5 BELDE İLÇE OLMAK İSTİYOR

Aksaray'da Son haftalarda ilçelik dedikodusu nedeniyle birçok belde ilçe olma yarışını girdi...

AKSARAY'DA İLÇE OLMA DEDİKODUSU BİLE YETTİ, 5 BELDE İLÇE OLMAK İSTİYOR

Aksaray'da Son haftalarda ilçelik dedikodusu nedeniyle birçok belde ilçe olma yarışını girdi...

AKSARAY'DA İLÇE OLMA DEDİKODUSU BİLE YETTİ, 5 BELDE İLÇE OLMAK İSTİYOR
12 Şubat 2018 - 13:01

Aksaray'da son günlerde yaşanan ilçe olma yarışına Demirci Kasabasıda katıldı. Geçtiğimiz günlerde Yenikent kasabasının nüfusunun 5 binin üzerinde olup, İlçelik için başvuru yapacağı duyumu, Yeşilova´lıları harekete geçirmiş ve Belediye Başkanının çağrısıyla ikametleri Aksaray ve diğer illerde olan vatandaşlara çağrı yapılarak ikametlerini kasabaya alma ricasında bulunulmuştu. Bu rica üzerine ise Alınan duyumlara göre 2 binden fazla kişi ikametini Yeşilova kasabasına aldırmış ve aldımaya da devam ettiği öğrenildi.

Yaşanan İlçe olma mücadelesine Gülağaç´a bağlı Demirci Kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Us'da katıldı.

Diğer kasabaların aksine Demirci Belediyesi İlçe olma yarışına referandumla evet yada hayır diyecek. Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us yaptığı açıklamada kasabalarına 2 km mesafede bulunan Kızılkaya köyü ile  birleşme referandum seçimi yapılacağını açıkladı.

Kızılkaya köyü sakinleri ile köy meydanında buluşan başkan Us; Bizler Demirci kasabası olarak ilçe olma yarışında sizleride aramızda görmek istiyoruz. Kasabamızla köyünüz arasındaki mesafe yok denecek kadar az,Belediye olarak Valilik ve seçim kuruluna başvurumuzu yarın yapacağız.15 gün sonra ise kurulacak 3 sandıkta referandum yapılacak olup,birleşmek istiyorsanız Evet,istemiyorsanız Hayır oyu kullanacaksınız.Hizmet binamızı buraya taşıyıp,giriş tabelamızıda köy girişine alacağız.İnşallah ilçemizin yeni ismi Demirkaya olacak' dedi. Başkan Us vatandaşlara desteklerinizi bekliyorum dedi.

Köy sakinleri birleştikten sonra ilçe olunması durumunda köye yapılacak olan hizmetler hakkında başkana sorularını sordular.

Geçtiğimiz Hafta içerisinde Aksaray'dan bir başka belde Belediye başkanı ve Yaşlılar heyeti İlçelik Talebi için Ankara'ya giderek Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ile Görüştüğü ve ilçe olma taleplerini ilettiği Öğrenilirken Milletvekili Mustafa Serdengeçti '' Halk arasında yayılan dedikolarda Aksaray'ın Bütün şehir olacağı ve Bazı beldelerin ise ilçe olacağı sıkça söylenmekte Fakat şuan böyle birşey yok Böyle bir durum yok ilçe yapılacak veya beldelerin belediyeliklerinin düşürüleceği gibi bir durum sözkonusu değil diyerek Aksaray halkını dedikodulara inanmamalarını'' istediği öğrenildi.

Konu ile ilgili Görüşlerini aldığımız bir başka Siyaesetçi ise İlçelik dedikodularının yersiz olduğunu Mevcut ikdidarın şimdiyedek Ülke genelinde sadece 2 Beldeyi ilçe yaptığını ve bu ilçelerin ise Ekonomik ve sıtratejik konumları nedeniyle ilçe olduğunu belirterek Sadece Aksaray ilinde İlçelik isteyen belde sayısının 5'i geçtiği bu durumdaki beldeleri göz önünde bulundurarak bunu ülke geneline yayarsak sayıları binlere yaklaşan ilçe olmak isteyen beldenin çıkacağını bunun ise neredeyse imkansız olduğunu ve Ülkemizin şuanki ekonomik durumunun buna elvermesinin mümkün olmadığı görüşünü belirtti.