Aksaray Vilayeti 29 Yaşında!!!

Bugün ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasıyla Aksaray’ın 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak il olmasının 29. yıldönümü!

Aksaray Vilayeti 29 Yaşında!!!

Bugün ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasıyla Aksaray’ın 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak il olmasının 29. yıldönümü!

Aksaray Vilayeti 29 Yaşında!!!
15 Ağustos 2018 - 07:05

* İstikbalimiz için 1. olmazsa olmazımız olan Aksaray-Ulukışla tren hattının 2 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”Yakında ihalesini yapacağız sözünün şimdiye kadar gerçekleştirilmemesinde 1. derecede sorumlu olan Milletvekillerinin konuyu hakkıyla takip etmelerinde!!!

 *Hemşerilerimiz Aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için zaman geçirilmeden 14 yıldır sözü verilen tren hattımızın ihalesinin zaman geçirilmeden yapılması Milletvekilleriyle ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle muhalefet partileri, Meslek Odaları ve STK’ların samimi ve istikrarlı çaba göstermesini istediler!

 

   Bugün  ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in düzenlenen muhteşem törenle göreve başlamasıyla Aksaray’ın 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak il olmasının 29. yıldönümü!

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN” İHALESİ YAKINDA YAPILACAK” SÖZÜNÜN ŞEMDİYE KADAR GEÇREKLEŞMEMESİNİN SEBEBİ KONUYU İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİP ETMEYEN MİLLETVEKİLLERDİR!!

  Hemşerilerimiz” 2004 yılı mahalli seçimlerinde verilen, o tarihten itibaren en yetkili ağızlar tarafından defalarca tekrarlanan,  DPT tarafından 2018 yatırım proğramına alınan, ihale bedeli Kalkınma Bakanlığı bütçesine konan bu senenin 2 Haziran günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sonuncusu verilen” İhalesi yakında yapılacak” sözünün şimdiye kadar gerçekleştirilmemesinin 1. sorumluları konuyu sıkı takip etmeyen ilimiz  Milletvekillerinde.”

MİLLETVEKİLLERİ, MÜLKİ VE MAHALLİ YÖNETİCİLERLE AK PARTİ, MUHALEFET PARTİLERİ TEŞKİLATLARI MESLEK ODALARI, STK LAR İLE MEDYA MENSUPLARI KONUYU İSTİKRARLI ŞEKİLDE TAKİP ETMEDİLER!

   Önce iktidar Milletvekilleri ardından ise muhalefet Milletvekilleriyle ilimizin mülki ve mahalli atanmış ve seçilmişleriyle Ak Parti il teşkilatıyla muhalefet partileri teşkilatlarıyla  Meslek Odaları ,STK yetkilileri ve medya mensuplarından istisnanın dışında kalanları tarafından konunun  14 yıldır tam olarak istikrarlı şekilde ısrarla takip edilmemesi nedeniyle toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçeliğimizin  ana sebebi olan İstikbalimizin 1. olmazsa olmazı olan bizi limanlarla sanayimizde kullanılacak ham maddelerin merkezlerine bağlayacak demiryolu projesinin hizmete girmediğini belirten hemşerilerimiz;

   “Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilki 26 Mayıs 2011’de sonuncusu bu senenin 2 Haziran günkü Ak Partinin ilimiz mitingindeki “İhalesini yakında yapacağız” sözü olmak üzere en yetkili ağızlar tarafından defalarca yapılacağı sözü verilen Aksaray-Ulukışla Demir yolu hattımızın ihalesine çıkılabilmesi için Kalkınma bakanlığına olur yazısı gönderildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞININ ONAYIYLA İHALEYE ÇIKALBİLECEK!

 DDY tarafından hazırlanan Aksaray-Ulukışla demir yolu ihalesi oluru yazısı Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde yapılan yeni idari teşkilatlanmayla Kalkınma bakanlığının görevini üstlenen” CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI” ında.

   Başkanlıkta olan ihale olurunun bir an önce onaylanarak ihaleye çıkılabilmesi için DDY Genel Müdürlüğüne gönderilebilmesi için İlimiz Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu,İYİ parti  Milletvekili Ayhan Erel, MHP milletvekili Ramazan Kaşlı Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İGM başkanı Mehmet Tüzün Ak Parti İl başkanı Hüseyin Altınsoy,CHP il Başkanı Ramazan Koçak, MHP il başkanı Mustafa Çölkesen, İyi Parti il başkanı Özhan Türemiş le tüm teşkilatları, ilimizin tüm Meslek Odaları ve STK’ları yetkilileriyle Medya mensuplarının konuyu azimli ve istikrarlı bir şekilde takip etsinler. ”dediler.

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU” HATTIN BU YIL İÇİNDE İHALESİ YAPILIP TEMELİ ATILACAK VE YAPIM İŞİNE HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLANACAK” DEDİ!

  Dönemin Başbakanı ve Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Özal ile Vilayet olmamızın baş mimarı Mehmet Altınsoy ,ANAP grup başkan vekili Raşit Daldal,İç İşleri Bakanı Abdul Kadir Aksu,DYP milletvekli Mahmut Öztürk,Belediye Başkanı Memiş Akın’ın katılımıyla yapılan törenle Aksaray’ ın ilk Valisi Rıdvan Yenişen in Niğde Valisi Ahmet Özyurt’tan aldığı bayrakla görevine başlamasıyla fiilen il olmamızın 29. yıl dönümü öncesi kendisiyle konuyla ilgili görüştüğümüz Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu “Konuyu ısrarlı şekilde takip ediyoruz.

   Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi teşkilatlarının oluşturulmasının tamamlanmasıyla DDY Genel müdürlüğü tarafından gönderilen ihaleye çıkma olurunu imzalattırıp yıl içinde ihalesin yapılmasını sağlayarak hattın yapım işine hızla başlatacağız.” dedi.

  2004-14 ARASI AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ NEVZAT PALTA” İHALE GERÇEKLEŞİNCEYE KADAR VEKİLLERİMİZ VE İL TEŞKİLATIYLA KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

   2004 yılında DDY Genel müdür yardımcılığından istifa ederek Ak Parti den Aksaray belediye başkanlığına adaylığını koyan ve 2 dönem Belediye başkanlığı yapan 25. dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta ise 1 adaylık sözü olan ve 2009’daki 2. Adaylığında da tekrarlanan ilimizin demiryoluna kavuşturulması sözünü kendi kurumu olan DDY Genel müdürlüğündeki mesai arkadaşı olan Genel Müdür İsa Apaydın ve kurumun diğer yetkilileri nezdinde daima aralıksız olarak takip ettiğini ve ihale gerçekleşinceye kadarda her safhasında bizzat içinde bulunduğu Aksaray-Ulukışla hattının ihalesinin en kısa zamanda yapılmasını ilimiz Milletvekilleri ve il teşkilatıyla aralıksız olarak birlikte takip edeceğini belirtti.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL EMEĞİ GEÇEN MERHUMLARA RAHMET DİLEYEREK”,BAŞTA AKSARAY-ULUKIŞLA HATTI,E.90 VE HAVA ALANI OLMAK ÜZERE TÜM MESELERİN TAKİPÇİSİYİM”

    Fiilen vilayet olmanın 29. yılının idrak eden Aksaray’ımızın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan merhumlar Turgut Özal, Mehmet Altınsoy ve Raşit Daldal ve Çapan Tekeli ile ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’e hizmetleri için teşekkür ederek rahmet dileklerinde bulunan, emeği geçenlerden yaşayanlara da teşekkür eden İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ilimizin  mutlu istikbali için her türlü hizmeti almayı hak ettiğini belirtti.

   Erel” Aksaray’ın mutlu istikbali için öncelikle bizi limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayarak yatırımcılarımızın rekabet etmelerini sağlayacak olan Aksaray-Ulukışla tren hattımız ile Can Damarımız olan E.90 karayolunun işlevini devam ettirmesini sağlayacak, burada meydana gelen trafik kazalarını, dolayısıyla da can ve mal kayıplarını azaltacak tedbirlerin alınması

    Mevcut ihtiyaçlarımızın karşılanması ve OSB’deki yapılan yatırımların tamamlanmasıyla oluşacak ihtiyaçları karşılayacak milletler arası bir hava limanı başta olmak üzere ilimiz için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için gerekli olan tüm yatırımlar ve hizmetlerin takipçisi olacağım.” dedi.

 AK PARTİ İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY”KONGREDEN SONRA DEMİRYOLU HATTIMIZIN İHALESİ GERÇEKLEŞİNCEYE KADAR ANKARA’YI MESKEN TUTACAĞIM”

    İhale konusunu görüştüğümüz Ak Parti Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy” Cumhurbaşkanımızın  bu sene 2 Haziran günü ilimiz mitinginde verdiği Aksaray-Ulukışla hattımızın ihalesinin yakında yapılacağı müjdesinin ardından DDY Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılması için Kalkınma Bakanlığına gönderilen olur yazısının takipçisiyiz.

   Partimizin Cumartesi günü yapılacak büyük kongresinden sonra teşkilat olarak ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve 2004-14 arası Belediye başkanımız ve 25. Dönemi ilimiz Milletvekili Nevzat Palta ile birlikte ihale gerçekleştirilinceye kadar konunun takibi için Ankara’yı mesken tutacağız.” dedi.

.(Haber, bilgi, belge ve fotoğraflar Ali Genç)