BAĞIMLILIK İLE MÜCADELEYE AİLELERİ EĞİTEREK BAŞLAMALIYIZ

Konya Platformu Derneği Cumhurbaşkanının üzerinde hassasiyetle durduğu madde bağımlılığıyla mücadele konusunda önemli bir çalışmaya imza atıyor.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELEYE AİLELERİ EĞİTEREK BAŞLAMALIYIZ

Konya Platformu Derneği Cumhurbaşkanının üzerinde hassasiyetle durduğu madde bağımlılığıyla mücadele konusunda önemli bir çalışmaya imza atıyor.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELEYE AİLELERİ EĞİTEREK BAŞLAMALIYIZ
22 Haziran 2017 - 15:00

Önceki akşam Dedeman otel'de düzenlenen toplantıda katılan ailelere eğitim verildi. Proje kapsamında ortaya çıkan sonuçlara göre uzmanların yaptığı tesbitler öncelikle ailelerin eğitilmesi gerektiği üzerine.  Konya Platformu Derneği başkanı M.Ali Çelik yaptığı açıklamada Konya bağımlılık konusunda Türkiye ortalamasına göre düşük olsa da mücadele konusunda en başarılı illerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz dedi. Başkan Çelik Konya Platformu Derneği olarak AMATEM'in kuruluşunda binanın yapımını üstlenmiştik. Konya Platformu Derneği çatısı altında bunun takipçisi olarak birde buradan tedavisi tamamlananlara yönelik AB destekli eğitim ve meslek kazandırma projemizi de hayata geçirerek konuya sahip çıkmaya devam ettik dedi.    Başkan Çelik projede 46 kursiyerimiz var ve eğitimlere katılan uzmanlarımızın tavsiyesi doğrultusunda ailelere yönelik eğitimlerimizi düzenledik ve bunun devamını da yapmak istiyoruz dedi. Bu eğitimde Ramazan ayının bereketini almak için de bir iftar programının ardından yapmak istedik dedi.    Proje koordinatörü Onur Sayar ise proje hakkında şu bilgileri verdi.    Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" Hibe Programı kapsamında belirlenmiş “Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve/veya istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılması” programı amacına uygun olarak hazırlanmış projemiz, Konya Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde (AMATEM) tedavi gören madde bağımlılarının tedavi süreci ve sonrasında sosyal entegrasyonlarının sağlanması ve bu kişilerin iş bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ile istihdam edilebilirliklerinin arttırılması  amacıyla sunulmuştur. Bu kapsamda  psikolojik ve mesleki yoğun eğitimlerin yanında uygulamaya dönük çalışmalarda olacaktır. Aile ve işveren eğitim/bilgilendirme çalışmaları projenin amacına tam olarak ulaşması için önemli görülmüştür. Projeye destek veren tüm paydaşlarla birlikte madde bağımlılığı konusunu farklı bir biçimde ele alıp sadece eğitim ve farkındalıktan öte bu kişilerin kalifiye eleman olarak iş gücü piyasasına(Otelcilik ve Restoran Hizmetleri sektörü) girişlerinin kolaylaştırılması  projenin en öncelikli hedef noktasıdır. Yapılan  bu çalışmaya katkı sunan, destek veren, toplantımıza katılan herkese ve her kesime teşekkürlerimizi sunuyor, projenin amacına ulaşması yolunda çalışan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.                                                                             KONYA PLATFORMU DERNEĞİ