BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI

Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin...

BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI

Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin...

BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER ARTTIRILDI
28 Haziran 2016 - 13:01

Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi.

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü ekiplerince vatandaşlarımızın  ilimizde sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri artarak devam etmekte.

Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi. Ayrıca, açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.

Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını amaçladıklarını belirten İl Müdürü Bestami Zabun denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıldığını ve yapılan denetimler sonrası eksikliklerin giderildiğini belirtti. Daha sonra Tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olmasından yola çıkılarak, vatandaşlarımızın gördüğü olumsuzluğu adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına bildirmeleri gerektiğini söyledi.