BUNLAR ÇORBALIK DEĞİL ÇEREZLİK TARHANA

Türkiye'nin bir çok bölgesinde çorba yapmak için yapılan Tarhana Aksaray Balcı Köyünde çerez olarak tüketilmek üzere yapılıyor.

BUNLAR ÇORBALIK DEĞİL ÇEREZLİK TARHANA

Türkiye'nin bir çok bölgesinde çorba yapmak için yapılan Tarhana Aksaray Balcı Köyünde çerez olarak tüketilmek üzere yapılıyor.

BUNLAR ÇORBALIK DEĞİL ÇEREZLİK TARHANA
12 Ağustos 2015 - 16:48

Tarhana denince ilk akla gelen çorbası.Türkiye'nin bir çok bölgesinde çorba yapılmak üzere kabuğu soyulmuş buğdayın pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra, yoğurtla karıştırılıp, serilerek kurtuluyor.Ancak Tarhana Aksaray Balcı Köyünde çerez olarak tüketilmek üzere yapılıyor.Köyde kadınları imece usulü bir araya gelerek  yaptıkları tarhana özellikle kış aylarının vazgeçilmez çerezleri arasında yer alıyor.Gurbette yaşayan Balcılarda yaz tatili için geldikleri memleketlerinde tarhana yaparak yaşadıkları yerlere götürüyorlar.Uzun ömürlü olup kolay kolay bozulmayan tarhana ayrıca yoğurt ve döğme protein ve nişasta bakımından zengin olduğundan  çok besleyici olduğu ifade ediliyor.