GAZETECİLER BİRLİĞİ'NDEN, GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı;rn“Tarafsız ve özgür basın, demokratik ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerindendir”

GAZETECİLER BİRLİĞİ'NDEN, GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı;rn“Tarafsız ve özgür basın, demokratik ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerindendir”

GAZETECİLER BİRLİĞİ'NDEN, GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI
09 Ocak 2018 - 12:56

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sarıkaya mesajında; tarafsız ve özgür basının, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu söyledi.

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek, “Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir. Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde sağlanması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da önemlidir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Gazetecilik önemli bir güç ve kurum

Gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu belirten Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, “Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, vatanını, milletini ve devletinin menfaatlerini gözeten, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Basın; ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç ve kurumdur. İnsanlar, basından okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olmaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır. İnanıyorum ki, basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir. Bu vesileyle; başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde son derece zor şartlar içerisinde, hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecileri takdir ediyor ve basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

Yasar SARIKAYA

Gazeteciler Birliği

Genel Başkanı