HAFTANIN AYET VE HADİSİ 22 EYLÜL 2017 CUMA

Sizler için seçtiğimiz Haftanın Ayet ve Hadisini istifadelerimize sunuyoruz...

HAFTANIN AYET VE HADİSİ 22 EYLÜL 2017 CUMA

Sizler için seçtiğimiz Haftanın Ayet ve Hadisini istifadelerimize sunuyoruz...

HAFTANIN AYET VE HADİSİ 22 EYLÜL 2017 CUMA
22 Eylül 2017 - 07:03

VAHYİN DİLİNDEN:

(Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla)   

"Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." (Ahzap, 56) 

 Allah’ın salevâtı, rahmet etmek ve kulunun şânını yüceltmektir. Meleklerin salevâtı, Peygamber’in şânını yüceltmek, müminlere bağış dilemek anlamınadır. Müminlerin salâtı ise, dua anlamına gelmektedir. Allah bütün müminlere, peygamberlerine salât ve selâm getirmelerini emretmekte ve ona saygı göstermelerini istemektedir. «Allahümme salli alâ Muhammedin» demek salât, «Esselâmü aleyke eyyühe’n-nebiyyü» demek selâmdır. Peygamberimizden rivayet edilen çok sayıda salevât-ı şerîfe vardır. Bunları okumak, mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm getirmek, Peygamber’in sevgisini celbeder, şefâatine sebep olur.

(Meal Kaynak: T. Diyanet Vakfı Meali )

 

"Evinde bulunduğu kadın, onun nefsinden murat almak istedi, kapıları iyice kapattı ve «Haydi gel!» dedi. O da «(Hâşâ), Allah'a sığınırım! Zira kocanız benim velinimetimdir, bana güzel davrandı. Gerçek şu ki, zalimler iflah olmaz!» dedi."  (Yusuf, 23)

 Hz. Yusuf büyümüş, gelişmiş ve görkemli bir genç olmuştu. Onun bu hali, yaşadığı evin hanımında kendisine karşı farklı duyguların belirmesine sebep olmuş ve kadın Hz. Yusuf’a gayri meşru ilişki teklif etmişti.

(Meal Kaynak: T. Diyanet Vakfı Meali)


ALLAH RASULÜ'NDEN  (Sallellahu Aleyhi ve Sellem

“Dikkat edin! Bir erkek yabancı bir kadınla baş başa kaldığında, muhakkak üçüncüsü şeytandır.”  (Tirmizi, Rada' 16)

“Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne sebebi bırakmadım.” (Buhârî Nikâh 17; Müslim Zikir 97 98. Ayrıca bk. Tirmizî Edeb 31; İbni Mâce Fiten 31)

"Her günahın Allah tarafından bağışlanması umulur; ancak kafir olarak ölen adamın ve bir de kasden bilerek bir mümini öldüren kimsenin günahı affedilmez..."   (Ebû Dâvud, Fiten, 6; Nesâî, Tahrîm, 1)