HAFTANIN AYET VE HADİSİ 3 KASIM 2017 CUMA

Sizler için seçtiğimiz Haftanın Ayet ve Hadisini istifadelerimize sunuyoruz...

HAFTANIN AYET VE HADİSİ 3 KASIM 2017 CUMA

Sizler için seçtiğimiz Haftanın Ayet ve Hadisini istifadelerimize sunuyoruz...

HAFTANIN AYET VE HADİSİ 3 KASIM 2017 CUMA
03 Kasım 2017 - 07:01

VAHYİN DİLİNDEN:

(Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

وَقَالَ الشَّيْطَانُ لَمَّا قُضِيَ الأَمْرُ إِنَّ اللّهَ وَعَدَكُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَوَعَدتُّكُمْ فَأَخْلَفْتُكُمْ وَمَا كَانَ لِيَ عَلَيْكُم مِّن سُلْطَانٍ إِلاَّ أَن دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لِي فَلاَ تَلُومُونِي وَلُومُواْ أَنفُسَكُم مَّا أَنَاْ بِمُصْرِخِكُمْ وَمَا أَنتُمْ بِمُصْرِخِيَّ إِنِّي كَفَرْتُ بِمَآ أَشْرَكْتُمُونِ مِن قَبْلُ إِنَّ الظَّالِمِينَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

"(Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: «Şüphesiz Allah size gerçek olanı vâdetti, ben de size vâdettim ama, size yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ben, sadece sizi (inkâra) çağırdım, siz de benim davetime hemen koştunuz. O halde beni yermeyin, kendinizi yerin. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Kuşkusuz daha önce ben, beni (Allah'a) ortak koşmanızı reddettim.» Şüphesiz zalimler için elem verici bir azap vardır."      (İbrahim, 22)

(Meal Kaynak: T. Diyanet Vakfı)

"Gerçek öyle değil! Kesin bilgi ile bilmiş olsaydınız, (orada) mutlaka cehennem ateşini görürdünüz. Sonra ahirette onu çıplak gözle göreceksiniz. Nihayet o gün (dünyada yararlandığınız) nimetlerden elbette ve elbette hesaba çekileceksiniz."   (Tekasür; 5, 6, 7, 8)

  (Meal Kaynak: T. Diyanet Vakfı)


  ALLAH RASULÜ'NDEN  (Sallellahu Aleyhi ve Sellem)  

“İki Müslüman karşılaştıklarında tokalaşırlarsa, birbirlerinden ayrılmadan önce Allah onları bağışlar.”   (İbn Mâce, Edeb 27)

"Allah-u Teâlâ bizden önceki kimselere Cuma gününü kaybettirdi. Dolayısıyla Yahudilerin özel günü Cumartesi, Hristiyanların özel günü Pazar oldu. Derken bizi dünyaya getirdi ve Cuma gününü Allah bize hidayet etti, gösterdi. Böylece Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini ibadet günü kılmış oldu. İşte bunun gibi kıyamet gününde de onlar bize ittiba edecektir. Biz dünya ehlinin sonuncularıyız, kıyamet gününde ise herkesten önce lehine hüküm verilenlerin ilkleri biz olacağız’ buyurdu.”

(Müslim 856/22, Nesei 1367, İbni Mace 1083, Albânî Cami 1017)