İSTİKBALİMİZ KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILABİLECEĞİ YENİ BİR YERLEŞİM YERİNDE!

Kurumların sürekli başarılarının sırrının samimi ruh ve ahde vefada olduğu bilincinin somut şekli olan ASÜ’nün kıskandıran başarılarının ivme kazanması için Üniversitenin, Tıp fakültesi ve diğer fakültelerinin kurulmasını sağlayanlarla Fakülte ve Yüksek Okullarımızın binalarını yapan veya yapılmasına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlarla vakıf ve derneklerin etiketine bakılmadan unutulmamaları için isimlerinin gerekli yerlerde yaşatılmasının sağlanmasıyla...

İSTİKBALİMİZ KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILABİLECEĞİ YENİ BİR YERLEŞİM YERİNDE!

Kurumların sürekli başarılarının sırrının samimi ruh ve ahde vefada olduğu bilincinin somut şekli olan ASÜ’nün kıskandıran başarılarının ivme kazanması için Üniversitenin, Tıp fakültesi ve diğer fakültelerinin kurulmasını sağlayanlarla Fakülte ve Yüksek Okullarımızın binalarını yapan veya yapılmasına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlarla vakıf ve derneklerin etiketine bakılmadan unutulmamaları için isimlerinin gerekli yerlerde yaşatılmasının sağlanmasıyla...

İSTİKBALİMİZ KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANILABİLECEĞİ YENİ BİR YERLEŞİM YERİNDE!
16 Mart 2018 - 08:11

Rektör Yusuf Şahin ve ekibinin samimi çabasıyla sağlanan gelişmesiyle bölgemizin parlayan yıldızı olan kıskandıran ASÜ’nün bina yapımı ve kanalizasyondaki kod sıkıntısıyla yine ağaçlandırma ve yeşillendirme maliyetlerini en az %25 arttıran, ayrıca  yıllık bakım artılarına harcananların ortadan kaldırılabilmesi halinde oluşacak ek kaynakla gelişmenin daha da hızlanması sağlanabilir. Bunun için mevcut kampüste devam eden projelerini tamamlanmasının ardından yeni binalar için ise artı maliyetleri ortadan kaldıracak olan doğu kampüs sahasının  veya bulunacak yeni bir yerde yeni bina ve diğer yatırımlarla milli servetin hebasının önüne geçilmesi sağlanmalı.

 

 * Kurumların sürekli başarılarının sırrının samimi ruh ve ahde vefada olduğu bilincinin somut şekli olan ASÜ’nün kıskandıran başarılarının ivme kazanması için Üniversitenin, Tıp fakültesi ve diğer fakültelerinin kurulmasını sağlayanlarla  Fakülte ve Yüksek Okullarımızın binalarını yapan veya yapılmasına katkıda bulunan  kişi ve kuruluşlarla vakıf ve derneklerin etiketine bakılmadan unutulmamaları için isimlerinin gerekli yerlerde yaşatılmasının sağlanmasıyla istikbalimizi ak edecek yeni güzel hizmetlerin teşvikiyle gelişmelere daha ivme kazandırılabilir.

 

 

     Yarın Aksaray’ın 1 asırlık aradan sonra yeniden  Akademik eğitim veren kendi eğitim kurumu olan ve başta birlikte kurulduğu üniversiteleri gelişmişliğiyle geçen, kuruluşu daha eski olan üniversitelerin bir çoğunun ise seviyesine gelen Üniversitemizin kurulmasını sağlayan kanunun2. defa kabul edilerek eğitim yuvamızın hizmete başlamasının 13. yıl dönümü.

 KAYNAK ISRAFININ ÖNLENEBİLMESİ İÇİN MUTLAKA YENİ BİNALAR BAŞKA BİR YERE YAPILMALI!

     Başta ilimiz milletvekilleri Ak Parti Mky üyesi ve  Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Rektör Yusuf Şahin ve Vali Aykut Pekmez  olmak üzere tüm atanmış ve seçilmişlere çağrıda bulunan Aksaraylılar” Üniversitemizde sağlanan gelişmelerin ivme kazanabilmesinin mümkün olduğun bunun için kaynak israfının önlenmesinin sağlanmasıyla sağlanacak kaynakla bunun yapılabileceğini.

KOD FARKI,ZEMİNİN ÇÜRÜKLÜLÜĞÜ NEDENİYLE YATIRIMLARIN MALİYETİ EN AZ %25 ARTIYOR!!!

   Bunun için ise bina yapımı ve ağaçlandırma kampüsün bulunduğu yerin zemin suyunun yakınlığı ve kod farkının olmaması nedeniyle normal arsaya göre burada yapılan binaların yapım maliyeti ve diğer maliyetleri en az %25 daha da yüksek fiyata mal olmaktadır.

    Bina yapımının maliyetinin yüksekliğinin yanı sıra bu binaların tamamının bodrumlarının zeminden çıkan tuzlu su ile dolması nedeniyle bu suların boşaltılması ile bina temellerinin bakım ise artı bir maliyet getirmektedir.

      Maliyetleri en az %25 arttıran zeminin sebep olduğu olumsuzlukların yani buralara harcanan kaynakların, bu kaynaklarla birlikte aynı şekilde binaların bakım giderlerinin de maliyetini arttıran kaynak İsrafının önlenebilmesi, yine dikilen ağaçlar için gereken toprakların ve bu topraklara dikilen ağaçların yerden çıkartılan tuzlu su ile sulanmasıyla ömürlerinin kısaltılmasının da önüne geçilebilmesi sağlanmalı.

YAPIMI DEVAM EDEN BİNALARIN TAMAMLANMASINDAN SONRA YENİ BİNALAR PLANLANMAMALI!

     Saçı bitmedik yetimin hakkı olan milli servetin ihtiyaç olan başka hizmetlere veya Üniversitenin başkaca hizmetlerine harcanabilmesi için mevcut kampüste inşaatı devam eden binaların tamamlanmasının sağlanmasından sonra burada yeni bina yapımının planlanmaması.

     Maliyetleri arttıran olumsuzlukları sıfırlanabilmesi için ihtiyaç olan yeni binaların Genç Osman köyü yanındaki doğu kampüsünde veya bulunacak yeni yerde yapımı planlanmalı.

    Maliyetlerin en az %25 düşürülmesi ,aynı şekilde bakım giderlerinin de sıfırlanmasını sağlayacak yeni yerin teminiyle kaynak İsrafı önleneceğinden arttırılacak bu paralarla kıskandıran gelişmeye daha da ivme kazandırılması sağlanır.

BAŞBAKAN YILDIRIMIN MÜJDESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE İDĞER İHTİYAÇ OLAN OKULLAR ÜNİVERSİTEMİZİN KISKANDIRAN GELİŞMESİ SAĞLAYAN SAMİMİYETLE VE EMEĞİ OLANLARIN UNUTTURULMAYARAK İSİMLERİNİN YAŞATILMASIYLA TEŞVİKİ SAĞLANMALI!!!

    Üniversitemizin şu ana kadarki gelişmeleri nasıl ki samimi çalışmayla sağalmışsa Başbakan Yıldırım’ın 13 Ocak Cumartesi günü Ak Partinin Aksaray 6. Olağan il kongresinde verdiği Diş Hekimliği Fakültesi ve başta Ziraat Fakültesi olmak üzere ilimiz ile bölgemizin ihtiyacı olan diğer hizmetlerde yine aynı samimi bir ruhla alınır.

   Bunun için öncelikle Ahde Vefanın gereğinin yapılmasıyla yeni hizmetlerin teşviki için Üniversitemizin temeli olan ilk Meslek Yüksek Okulunun kurulmasından, üniversitemizin 2005 yılının sonunda çıkartılan fakat dönemin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen kanunun içine alınması.

   Bu kanunun TBMM si ile YÖK nezdindeki görüşmeleri devam ederken  bizim üniversitemizin belirlenen kıstaslara yetiştirilmesi veya bu kıstasların yumuşatılmasını sağlayarak bu ilk kurulacak Devlet Üniversiteleri listesine girmemizi sağlayanların yani kanunun kabul edilmesine kadarki perde önü ve arkasının unutturulmaması!!!

     Bu çerçevede sürekli başarılarının sırrının samimi ruh ve ahde vefada olduğu bilinciyle hareket edilerek Üniversitenin Tıp fakültesi ve diğer fakültelerinin kurulmasını sağlayanlarla  ihtiyaç duyulan  Yüksek okul, Fakülte ile sosyal tesis binalarını yapanların, yapımına katkıda bulunanların etiketine, siyasi görüşüne bakılmadan unutulmamalarıyla istikbalimizi ak edecek yeni güzel hizmetlerin teşviki sağlanmalı.” dediler.

(Haber araştırma, bilgi, belge ve fotoğraflar  Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi)