NAMAZ KABE İLE CANLI BAĞLANTIDIR

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin düzenlediği “Niçin ve Nasıl Namaz Kılalım?” konulu konferansta, insanoğlunun günlük yaşamını namaza göre programlaması gerektiğine işaret eden Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, namaz kılarak Kabe ile adeta canlı bağlantı kurulduğunu vurguladı.

NAMAZ KABE İLE CANLI BAĞLANTIDIR

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin düzenlediği “Niçin ve Nasıl Namaz Kılalım?” konulu konferansta, insanoğlunun günlük yaşamını namaza göre programlaması gerektiğine işaret eden Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, namaz kılarak Kabe ile adeta canlı bağlantı kurulduğunu vurguladı.

NAMAZ KABE İLE CANLI BAĞLANTIDIR
03 Mart 2018 - 17:45

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına bu hafta konuk olan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, namazın güzelliklerini “Namaz Kabe ile canlı bağlantıdır” sözleriyle anlattı.

Birlik Vakfı Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirilen programda namazın dinin direği olduğunu vurgulayan Akpınar, yapılan araştırmalarda Müslüman Türk toplumunun yüzde 20’sinin namaz kıldığını, bunun da üzücü bir durum olduğunu söyledi. Namaz kılanların namazlarını layıkıyla kılıp kılmadıklarını sorgulamaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Akpınar, neden namaz kıldığımızı şu sözlerle açıkladı:

“Her vakitte O’nun olmak, O’nunla iletişim kurmak için huzura çıkarız. Namaz ruhun gıdasıysa 5 öğün ruhun doyurulmasıysa, bu toplum neden rahatsız? Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları, bir de nafile namazlar var. Bunların hepsi ayrı birer vitamin. Bu vitaminleri layıkıyla aldığımız zaman toplumun rahatsızlıkları kendiliğinden yok olacak. Namaz mümin olmanın gereği, imanın pratiğidir. Namaz vakit disipliniyle bizi hayata hazırlayan bir ibadettir. Huzura çıkış, O’na ait oluşumuzun göstergesidir. Ettehiyyatü Miraç hediyesidir. Namaz sonunda okuyarak namazın hediyesini almış oluyoruz. Adam olacaksan Elif gibi kıyamda duracak, dal gibi rükûya varacak, mim gibi secdeye eğileceksin. Namazı kılan dinini ayakta tutmuş, terk eden yıkmış olur. Yarım yamalak, eksik kılınan namazlar şarj ameliyesini yerine getirmez. Namaz öncesi şartlar bizi huzura hazırlar. Kabe’ye dönmekle hem ibadet disiplinini, hem de dünya Müslümanlarının birliğini sağlıyoruz. Tekbir ile kibre hayır diyor, dünyanın içindekileri arkaya atıyoruz. Tekbirle O’na bağlanıyor, kıraatte O’nunla söyleşiyoruz. Kıyam emre amade oluşumuzun ifadesi. En faziletli namaz kıyamı uzun olan namazdır. Çünkü namazda Kur’an sadece kıyamda okunur. Rüku ve secde ile yalnız O’na boyun eğeceğimize söz veriyoruz. Secdede küçüldükçe küçülerek, sonra edeble oturacaksın ve O’na her şeyini sunacaksın. Sonra Resulünü selamlayacaksın. Yalnızca O’ndan isteyeceksin. Namaz, şımarmayı, çılgınlık yapmamayı öğretir. Olan her şeyde hayrı, sabrı katlanmayı öğretir. Namaz tekbirle başlar ama selamla bitmez. Bütün hayata yayılır. Peygamberimiz namazdan sonra namazın ruhundan kopmayın, namazdaki gibi günahlardan, haramlardan uzak durdun diyor.”

Ailede herkes namaz kılmıyorsa namaz sofrasında lezzet olmayacağını belirten Prof. Dr. Akpınar, insanoğlunun, Allah’a muhtaç olduğu, O’nun huzuruna varmak için, nimetlerine şükretmek, huzuruna çıkıp içini dökmek, onunla konuşmak, yardım etmek için namaz kılmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. İnsanoğlunun bugün yoğun hayat şartlarını gerekçe göstererek namaz kılmayı ertelediğini dile getiren Prof. Dr. Akpınar, insanların hayatını namaza programlayıp çocuklarına da namaz sevgisini kazandırmak gerektiğini sözlerine ekledi.