TAŞERON İŞÇİLERİN İLK TEŞEKKÜRÜ AKSARAY’DAN

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde gerçekleşen ilave 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasıyla işçilerle birlikte...

TAŞERON İŞÇİLERİN İLK TEŞEKKÜRÜ AKSARAY’DAN

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde gerçekleşen ilave 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasıyla işçilerle birlikte...

TAŞERON İŞÇİLERİN İLK TEŞEKKÜRÜ AKSARAY’DAN
11 Aralık 2017 - 16:57

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde gerçekleşen ilave 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasıyla işçilerle birlikte yaş pasta kesti.Aynı zamanda tekstil sektöründe çalışmak üzere 250 kişiyi işbaşı eğitim programı kapsamında işe başladı.İstihdamda 12.000 kişi hedefinin yakalanması hakkında görüşlerini belirten İŞKUR İl Müdürü Mahmut AKKUŞ;2017 yılının başında Sayın Valimiz Aykut PEKMEZ ve Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Sayınİlknur İNCEÖZ, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ ve Sayın Cengiz AYDOĞDU’nunAksaray Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret borsamız ve sektörün tüm temsilcileri ile ilk etapta 6.000 hedefi koymuş idik.

                2017 yılının son günlerinde şükürler olsun ki bu rakam %100 artış göstererek 12.000 rakamına ulaşmıştır.Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü çalışanları bugüne kadar yaklaşık 8.000 iş yerini ziyaret ettiler. 25.000 üzerinde Milli Seferberlik broşürü dağıtıldı.Beldelerde,ilçelerde ve il merkezinde stantlar kurularak ve vatandaşlarla sahada bir araya gelerek Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı anlatıldı.Gündemimiz 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile düzenlenen işverenlerin 2017 yılı içerisinde yapmış oldukları ilave her istihdam için 773 TL lik artı istihdam teşviki, işbaşı eğitim programı, meslek edindirme kursları, engelli ve işsizlik ödeneği alanların teşviği, ara eleman ihtiyacı, iş sağlığı ve güvenliği, iş barış'ı,kayıt dışı istihdam ile mücadele olmuştur.

 

İŞKUR TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ADETA OKUL HALİNE GELDİ

 

                2017 yılı içerisinde 550 kişi girişimcilik kurslarından istifade ederek Çalışma Hayatı içerisinde yeni girişimciler olarak yer aldılar.Hiç şüphesiz ki tekstil sektöründe ilimiz önemli bir potansiyele sahip Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü adeta tekstil sektöründe bir okul görevi üstlenmiştir.Gerek işbaşı eğitim programı, gerek istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kursları ile kurslarda tekstil sektörünün tüm detaylarına vakıf olan kursiyerlerimiz kurslar vesilesiyle bir taraftan meslek edindiler,bir taraftan da günlük cep harçlıkları ile birlikte iş kazası veya meslek hastalığı genel sağlık sigortasından yararlandılar.Bu kurslardan yetişen yüzlerce öğrencimiz bugün Aksaray merkez başta olmak üzere tekstil alanında faaliyet gösteren yaklaşık 10 büyük firmada 3.000 kişi çalışmaktadır.Bunların önemli bir kısmı İŞKUR tarafından yetiştirilen kursiyerlerdir.Ulusal istihdam stratejisi ve Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı olan 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Aksaray İli İstihdam dostu bir il olup,İç Anadolu Bölgesi'nde işsizliğinin ortalamasını düşüren illerdendir.

 

TAŞERON İŞVERİN İLK TEŞEKKÜRÜ AKSARAY’DAN

 

                Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ konuşmasında ayrıca Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İNCEÖZ ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin ALTINSOY’a hitaben kamuda taşeron olarak çalışan işçilerin mesajını iletti.Kamuda artık taşeron işçilerin sorunları köklü çözüme kavuşuyor. Bu nedenle kamuda çalışan taşeron işçiler teşekkürlerini Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza iletiyorlar.Taşeron işçilerin özlük haklarında önemli değişiklikler gerçekleşmiş olup bu konuda ilk teşekkür Aksaray'dan dedi.

 

AKSARAY İÇİN ÇALIŞAN ÜRETEN VE DERDİYLE DERTLENEN HERKESİN YANINDAYIZ

 

                Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İNCEÖZ ise konuşmasında bugün burada işbaşı eğitim programı vesilesiyle başlayacak olan 250 kişiye hayırlı olsun diyorum ve 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasında emeği geçen sürekli sahada olan Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğüneve sektörün bütün temsilcilerine bilhassa teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın Milli Seferberlik kapsamında belirlemiş olduğu hedeflerin Aksaray İlimizde ziyadesiyle yakalanması memnuniyet verici bir durum. 2002 yılından itibaren teşvik yasasının çıkması 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin hızlı bir şekilde tamamlanması ile 2. ve 3. genişleme alanlarında yapılan çalışmalar bugün Organize Sanayi Bölgesine gösterilen yoğun ilgi oldukça memnuniyet vericidir.Başvuru sayısı oldukça fazla yoğun ilgi görmektedir.2002 yılında Organize Sanayi Bölgemizde20 tane fabrikadasadece 600 - 700 çalışan vardı.Bugün şükürler olsun ki yüzlerce fabrika ve 12.000 çalışanı var önemli markalar artık Aksaray tercih eder hale geldiler.

                Aksaray her alanda gelişiyor bir taraftan Organize Sanayi Bölgesi büyürken demiryolu da büyük önem taşımaktadır.Alınteri kadar akıl teri deönemlidir.Dünya devleriyle yarışıyoruz.İnşallah dünyada ilk 10 ekonominin içerisinde yer alacağız ülke olarak kaybedecek bir dakikamız bile yok ülkemize bu kadar saldırının temelinde dünya devleri arasında yer alma iddiamızdır. Büyüme rakamları 2017 yılı içerisinde ortalama %7’lerin üzerinde ve herşeye rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde Türkiye hızlı büyümektedir.

                Ülkemiz artık direktif alan gündemi belirlenen bir ülke değil gündem belirleyen bir ülkedir. Amerika'nın Filistin ile ilgili almış olduğu karar yok hükmündedir. Bugüne kadar bu toprakları vatan kılmak kolay olmadı ne yaparlarsa yapsınlar asla Türkiye taviz vermeyecektir.Bunun için güçlü olmak durumdayız.Her zaman ve çalışmak durumundayız.Bu vesileyle bir kez daha 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasında emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum dedi.

 

12.000 HEDEFİ İŞÇİLERLE YAŞ PASTA KESİLEREK KUTLADI.

 

                Programın sonunda 250 kişilik işbaşı eğitim programı protokolü tekstil sektöründe marka haline gelen Eroğlu Giyim (Colin’s) ile imzalandı.Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında başarılı çalışmalarından dolayı Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İNCEÖZ’e işçiler tarafından plaket verildi.Protokol üyeleri ile birlikte istihdamda %100 ARTIŞLA 12.000 hedefinin yakalanması münasebeti ile işçilerle birlikte yaş pasta kesildi.

                Programı Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İNCEÖZ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin ALTINSOY,Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet KOÇAŞ, MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal AKGÜN, Memur - Sen Başkanı Murat GÜNAYDIN, Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyesi Mahmut ALİÇ, Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice ŞAHİN, OSB Müdürü Ayhan ERMİŞ, Türk Metal – Sen Başkanı Muhterem TAŞDEMİR,Eroğlu Giyim yönetim kurulu üyesi Ümmet EROĞLU, İl Genel Meclis Üyesi Mahmut AKTÜRK, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza AKTÜRK ile çok sayıda davetli katıldı.

                Bu vesileyle bir kez daha 12.000 istihdam hedefinin yakalanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı tebrik ediyorum dedi.