Ak parti Aksaray Gençlik Kolları Başkanı Abdulsamet Kılıç ekibi Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök'ü ziyaret ederek genel gündem ve Aksaray'ın su sorunu ile alakalı yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunuldu.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdülsamet Kılıç, Gençlik kollarının gündem belirleyen bir teşkilat olduğunu ifade ederken Aksaray Ticaret Borsası Başkanı sayın Hamit Özkök'ü yakından takip ettiğini ve Aksaray'ın en önemli sorunlarından biri olan su sorunu hakkında yapmış olduğu su projesine tam destek verdiğini vurguladı.
"Tarım ve Hayvancılığın olmazsa olmazı sudur " diyen Aksaray Ticaret Borsası Balkanı Hamit Özkök ise “Öncelikle AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Abdülsamet Kılıç'a ve ekibine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Aksaray’ın istihdamına baktığımızda istihdamın yüzde 79’u tarım alanında. Yüzde 15’i sanayi ve yüzde 5’ide hizmet sektöründe. Bu yüzde 15’lik sanayi kesiminin istihdamı da tarıma dayalı sanayiden oluşuyor. Biz gördük ki, tarım Aksaray’da olmazsa olmazdır. Bu yoldan çıkarak öncelikle Aksaray’daki tarımsal alanda ve sanayicimizin önünü açmak adına çok büyük sorun olan su sorunu çözmek için çalışmalar başlattık. Çalışmalar kapsamında bir heyet kurduk ve Aksaray’ın şu anki su rezervini, önümüzdeki yıllardaki su sıkıntıları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya hazırlayarak Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza , Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğluna ilettik. Bizim için mesele Aksaraysa gerisi teferruattır. inşallah birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
