Aksaray’a, spora, sporculara ve vatandaşlara birçok tesis kurarak sportif alt yapı ve tesisleşmede Aksaray’a bir ivme kazandırdıklarını belirten Başkan Nevzat Palta: Aksaray’ çok güzel sportif tesisler kazandırdık. İlk aşamada Yunus Emre mahallesinde olimpik şartlardaki çok güzel bir tesisimizi yaptık. Yanında sosyal tesis yaptık. Sporcularımızın oturabileceği, dinlenebileceği, soyunma odaları, okuma salonları, dinlenme salonları kafeteryası buna benzer imkânları sağladık.
Aksaray’da bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan: “Hemen akabinde Küçük Bölcek Nakkaş mahallesinin kesiştiği yerde ikinci sahamızı yaptık. Hem futbol sahası hem de hanımlara yönelik biraz daha fitness aletlerinin yoğun olduğu, aynı zamanda basketbol sahası yaptık. Aksaray da bir ilki gerçekleştirdik. Tenis kortu yaptık. Şu anda Aksaray da o şartlarda tenis oynanacak bir saha yok. Birde yürüme alanlarının olduğu bir tesis. Tabii ki bunlarla beraber daha fazla sporcularımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza hizmet etme şansımız oluyor.
Sağlıklı bir gelecek için sporun çok önemli olduğunu da değinen Başkan Nevzat Palta: “ Yaptığımız spor tesislerinde insanlarımız spor yaparak daha sağlıklı kalacaklar. Özellikle gençlerimizin spor yapması gelecek nesiller adına çok önemli. Sağlıklı bir gelecek ve sağlıklı nesiller için spora gereken önemi vermeliyiz” dedi.