BAŞKAN YAZGI “TÜM HEMŞİRELERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”...
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Hemşireler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada hemşirelerin insan sağlığına yönelik kutsal ve onurlu bir görev yaptıklarına dikkat çekerek şunları söyledi ; "Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir.
Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Bu hafta değerlendirilirken, hemşirelik mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.
Hemşirelik; diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu vesileyle tüm hemşirelerin Hemşireler Gününü kutlar sağlık ve başarı dolu nice günler dilerim.”
BAŞKAN YAZGI, KARASU MEVKİİNDEKİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE AİT DIŞ BİRİMLERİ DENETLEDİ...
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve başladığı günden beri belediyedeki tüm birimleri denetimden geçiriyor.
Başkan Yazgı, ekibi ile birlikte belediye dışında yer alan tüm birimleri yerinde görüp incelemeye devam ediyor.
Karasu mevkiindeki Aksaray Belediyesine ait dış birimleri gezen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı tüm birimleri tek tek gezerek denetledi. Daire müdürleri tamirhaneler, eski araçlar ve depolarla ilgili bilgi verdiler.
Başkan Yazgı yaptığı denetim sonucu, söz konusu yerlerle ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda talimat verdi.
BAŞKAN YAZGI “ARATOLUN KANALİZASYONU 2 AY SONRA BİTECEK”...
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ekibi ile birlikte dış birimleri denetlemeye devam ediyor.
Başkan Yazgı ve ekibi, sabahın erken saatlerinde Aratol mevkiinde yapımı devam eden 18 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceledi.
Kanalizasyon çalışmaları hakkında ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Yazgı, konuya ilişkin açıklamasında “Bir şehirde altyapı olmazsa olmaz. Biz Aksaray belediyesi olarak şehrimizin kanalizasyon problemini tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bilindiği üzere Aratol’da 18 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yapıyoruz. Çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Allah izin verirse 2 ay içinde Aratol’un kanalizasyonu tamamen bitmiş olacak. Aratol’lu hemşerilerimize hayırlı olsun.”dedi
BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI “ AKSARAY BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ”
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi “Engelliler Haftasının öncelikle engelli kardeşlerimize güzelliklere ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Hükümetimiz tarafından Engelli kardeşlerimiz adına son yıllarda yapılan devrim niteliğinde ki o güzel hizmetleri, icraatları anlatmak gerek. Gerçekten son yıllarda çok güzel şeyler yapıldı. Engelli kardeşlerimiz adına inşallah daha güzel şeyler yapılacak. Çok güzel bir söz var.”Her sağlam özürlü olmaya adaydır” Bunu gerçekten yüreğimizde hissetmek lazım.Şu anda sağlam olan bizlerin yarın bir engelli olmayacağını kim söyleyebilir.Onun için engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman kendimizden ayırmayacağız.Kendimizden farklı kılmayacağız.Engelli kardeşlerimiz uzun yıllar bunların acısını yüreğinde hissetti.Belki sokağa dahi çıkmadı.Utandı.Çekindi. Kendilerini dışlanmış hissettiler. Belki kendilerini bu toplumun dışında hissetmeye başladılar. Ama şu anda görüyoruz ki Bizde varız. Bizde bu toplumun parçasıyız demeleri bunun bir göstergesi.
Onun için biz bu kardeşlerimize hiçbir zaman acıyarak bakmayacağız. Onların kaderi de değil bu şekilde olmak. Onlarda bizim bir parçamız kardeşimiz. Bizle beraber yaşayacaklar bizimle beraber hayatı paylaşacaklar.
Hükümetimizin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalara gelince ciddi anlamda engelli kardeşimiz devlete alındı. Hayatlarını kolaylaştıracak projeler gerçekleştirildi. Yine bizde Aksaray belediyesi olarak engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli kurslar veriyoruz.
Bizler Aksaray Belediyesi olarak her zaman özürlü kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman beraber yürüyeceğiz. Beraber onların hizmetlerine koşacağız. İnşallah bundan sonrada onların yaşamını ve hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü çalışmayı belediye olarak yapacağız. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimizin Engelliler haftasını kutluyorum.”
