Aksaray Da 1 Ton Kaçak Et Yakalandı,,,

Aksaray’da rutin yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, bir otobüsün bagajında bin 20 kilo kaçak et ele geçirdi. Olay gece yarısı meydana geldi.

Aksaray Da 1 Ton Kaçak Et Yakalandı,,,

Aksaray’da rutin yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, bir otobüsün bagajında bin 20 kilo kaçak et ele geçirdi. Olay gece yarısı meydana geldi.

Aksaray Da 1 Ton Kaçak Et Yakalandı,,,
19 Ekim 2013 - 21:54

 Edinilen bilgiye göre, Aksaray – Adana Karayolu üzerinde rutin yol kontrolü yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphe üzerine Hatay’dan İstanbul’a giden 06 JT 593 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün bagajında arama yapan jandarma ekipleri turşu kolilerinin içine gizlenmiş toplam bin 20 kilo kaçak et ele geçirdi. Kaçak etlere el koyan jandarma ekipleri, etlerin sahibi Erdem Akın (38) gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri etlerin dana eti olduğunu belirledi. Etler yapılan incelemenin ardından yakılarak imha edildi.

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Hamit Özkök, jandarma ekiplerine operasyondan dolayı teşekkür etti. Yakalanan etlerin meselenin görünen kısmı olduğunu, kaçak et işinin ekmeğini üreticilikten kazananlara darbe vurduğunu kaydeden Hamit Özkök, “Aksaray, şehir olarak hayvancılıkta lider konumdadır. İşini iyi yapan üreticilerin ekmeğine maalesef bu tip kaçakçılıklar nedeniyle darbe vurulmaktadır. Suriye menşeli kaçak etler İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerine gönderiliyor ve satışa sunuluyor” dedi. Traktöre yüklenen etler daha sonra imha alanına götürüldü. Aksaray Entegre Et Tesisleri Resmi Veteriner Hekimi Kürşat Özdaş, imha esnasında yaptığı açıklamasında yakalanan etlerin bin 70 kilo ağırlıkta ve piyasa değerinin 20 – 25 bin lira arasında olduğunu kaydetti. Kaçak ete müsaade olmadığından söz eden Özdaş, Türkiye menşeli olsa bile nerede kesildiği belli olmayan kayıt dışı etlerin tüketime sunulmasına müsaade etmediklerini iletti. Kürşat Özdaş, “Etlerden at eti olabileceği ihtimali üzerine numune aldık ve Konya’ya gönderdik. Etlerin piyasa değeri 20 – 25 bin lira arasındadır” dedi.