AKSARAY'DA ENGELLİ GENÇ KIZLARA ÖZEL KINA GECESİ DÜZENLENDİ

Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi, engelli genç kızlar için yöresel kına gecesi düzenledi.

AKSARAY'DA ENGELLİ GENÇ KIZLARA ÖZEL KINA GECESİ DÜZENLENDİ

Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi, engelli genç kızlar için yöresel kına gecesi düzenledi.

AKSARAY'DA ENGELLİ GENÇ KIZLARA ÖZEL KINA GECESİ DÜZENLENDİ
05 Aralık 2017 - 08:15

Toplumun farklı kesimleri için sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiren Aksaray  Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlediği organizasyon ile gelinlik çağındaki engelli kızlar için temsili kına gecesi düzenledi.

  Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon  Merkezi ile  Aksaray Engelli Anneleri Derneği  işbirliğinde Aksaray Belediyesi Selime Sultan Kadın Aktivite  Merkezi'nde  düzenlenen  “Hepimizin Kınası” adlı geceye  Kadın Koordinasyon  Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı, Engelli Anneleri  Derneği Başkanı Gülay Öztürk, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt,  Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Kandile Aytekin,  Aksaray İHH Kadın Kolları Başkanı Semiha Keleş, Zekâ Oyunları ve Zihin Sporları Kulübü Derneği Başkanı Şükran Gevenç, ve çok sayıda engelli genç kız ile aileleri katıldı.

 

“BÖYLESİ DUYGUSAL BİR ATMOSFERDE SEVGİ YUMAĞI OLDUK BİRLİKTE AĞLADIK, GÜLDÜK”

Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı  Hasibe  Yazgı, programla ilgili yaptığı açıklamada

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde  “Hepimizin Kınası” adını verdiğimiz bu organizasyon ile kızlarımıza bu özel duyguyu hissettirmek istedik. Aksaray Belediyesi olarak engelli çocuğu olan ailelerimizin yaşam mücadelelerine katkı sağlamak amacı ile elimizden geleni yapıyoruz. Her annenin hayali kızının kına gecesini yapmaktır. Böylesi duygusal bir atmosferde sevgi yumağı  olduk birlikte ağladık, güldük. Hem kızlarımıza hem annelerimize hayatta yaşayamayacakları bu tecrübeyi yaşatmış olduk. Annelere verilecek en güzel hediye çocuklarının mutluluğu.  Organizasyon da emeği geçen başta Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Öztürk ve annelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı, " bu ve benzer birçok projede kadınlarımız ve çocuklarımız için belediyemizin tüm imkânlarını seferber eden sevgili eşim Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ’ya sonsuz teşekkür  ederiz” diye konuştu.  

 

SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Gelinlik çağında olan ve bu çok özel duyguyu anneleri ile birlikte yaşayan genç kızlar Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı Hanımefendiye şükran duygularını dile getirerek teşekkür ettiler. Genç kızlar ve anneleri mutluluktan ağladılar.

Engelli Anneleri Derneği Başkanı Gülay Öztürk ise, “ Her şeyden önce engelli evlatları olan anne-babalar olarak hayalini kurduğumuz bir duyguyu bize yaşatan Belediye Bakanımız Haluk Şahin Yazgı ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanımız Hasibe Yazgı Hanımefendiye  çok teşekkür ederiz.  Her zaman için çocuklarımız için özel eğitimler ve imkânlar sunarak bizleri yaşadığımız zorluklar karşısında hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Sahipsiz  olmadığımızı bilmek çok güzel bir duygu. Bu günde bizim günümüz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde biz annelerin hayali olan bir duyguyu eksiksiz olarak yaşatıp hissettirdiler.  Çok mutluyuz. Belediye Başkanımız ve Hasibe Hanımefendinin de  destekleri ile sosyal çalışmalara yer verdik. Kına gecemiz de bu çalışmalardan biri. Engelli genç kızlarımız yaşayamadığı birçok duyguyu burada yaşamış oldu. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

"Hepimizin Kınası ”adı verilen kına organizasyonunda engelli genç kızlar ve anneleri tüm misafirler duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarını da tutamadılar.

Üzerlerinde kına kıyafetleri bulunan engelli genç kızlar, kültürümüze ait tüm ritüelleri misafirler ile birlikte yerine getirdi. Büyük coşkunun görüldüğü kına gecesinde yakılan kınaların ardından kızlar, yöresel türküler ve günün popüler şarkıları eşliğinde doyasıya eğlendi. Programda hep birlikte pasta kesimi gerçekleştirilerek misafirlere ikramda bulunuldu.