AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 'AKSARAY DAN ÜMİTLİYİZ, AKSARAY İYİ YOLDA GİDİYOR, İNŞALLAH DAHA DA İYİ OLACAĞIZ'

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası Müşterek Meclis ve 2019 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 'AKSARAY DAN ÜMİTLİYİZ, AKSARAY İYİ YOLDA GİDİYOR, İNŞALLAH DAHA DA İYİ OLACAĞIZ'

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası Müşterek Meclis ve 2019 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

AKSARAY VALİSİ ALİ MANTI 'AKSARAY DAN ÜMİTLİYİZ, AKSARAY İYİ YOLDA GİDİYOR, İNŞALLAH DAHA DA İYİ OLACAĞIZ'
26 Aralık 2019 - 11:59

Aksaray Valisi Ali Mantı başkanlığında Altuntaş Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Aksaray için yapılan ve yapılması gereken yatırımlar, sorunlar ve önerilerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Toplantıda Aksaray’ın sorunları ile ilgili görüşler bildirilerek; sorun ve eksikliklerin birlik ve beraberlik içerisinde çözüm odaklı olarak değerlendirilip Aksaray için daha çok çalışılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

ATSO ve Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Aksaray Valisi Ali Mantı AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Korkmaz, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök oda ve borsa meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri, kadın girişimciler kurulu üyeleri, kamu kurum müdürleri ile davetliler katıldı.

-Cesur insanlar korkmaz, Aksaray inşallah daha da iyi olacak

Aksaray Valisi Ali Mantı yaptığı konuşmasında; birlik ve beraberliğe her zaman hem muhtaç olunarak buna ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Aksaray’ın çevresinde kendi muadil illeri ile kıyaslandığı zaman her zaman gıpta ile bakılan bir il olduğunu ifade eden Vali Ali Mantı, Aksaray’ın gelişiminin ciddi bir ivme ile devam ettiğini ancak ülkede ekonomik anlamda yaşanan dalgalanmalardan kentinde doğal olarak etkilendiğini ifade etti.

Düzenlenen toplantının önemine dikkat çeken Vali Ali Mantı konuşmasında: “Her temas iz bırakır. Hiçbir şey havada kalmaz. Cesur insanlar korkmazlar. Bizde Aksaray dan ümitliyiz. Aksaray iyi yolda gidiyor. İnşallah daha da iyi olacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, küçük akıllara takılmadan küçük fikir ve lüzumsuz işlerle ve nifak psikolojisi ile hareket etmeden hep beraber çalışacağız. 2020 yılı hepimize ülkemize milletimize hayırlar getirsin” dedi.

-Milletvekili Cengiz Aydoğdu: “Aksaray’ı hep beraber konuşmaya devam edeceğiz”

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında: “Aksaray hepimizin derdi. Yapılan işlerden memnun olmamak yapılan her şeyi az görmek, biz daha fazlasına layığız demek Aksaray’ın hem gücü kuvveti hem de zaafıdır ”diye konuştu.
 
Aksaray’ın kendisi ile kıyas yapılacak illeri sollamış bir vilayet olduğunu ifade eden Aydoğdu: “Bizim ufkumuzda Kayseri ve Konya ile yarışmak var. Mevcudu ile Konya’nın ve Kayseri’nin gerisinde ama niyeti azmi iradesi ile onların ilerisindedir.  Yaptığımız hiçbir şeyi yeterli görmüyoruz. Daha fazlasını istiyoruz. Bu bizim hiç bitmeyecek enerjimize kaynaklık edecek bir duygumuz. Hiçbir zaman yeterli görmemek hep daha fazlasını istemek, işadamı, sanayici bütün hemşerilerimizin her zaman şiarı olur. Bunları hep beraber konuşacağız. “dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise Aksaray’ın ekonomik ve sosyal gelişmelerine bakıldığında kentin göç aldığını, nüfusunun hızla artığını bunun yanında Ticaret ve sanayisinin de sürekli gelişim arz ettiğini belirtti. Dinçer; “Şehrimizin gelişimine paralel olarak bizlerin de daha fazla çalışması önemli. Belediye olarak şehrimizin gelişimine katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Toplantıda Aksaray’ın mevcut potansiyeli, sorun ve eksiklikleri ile ilgili görüşlerini açıklayan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök gelinen noktada odalarca ifade edilen toplantı katılımcılarının da görüşleri doğrultusunda kentin önceliklerinin tespit ve eksikliklerinin giderilmesi için  elbirliği ile gerekli girişim ve çalışmaların başlatılması bu noktada hep beraber daha çok çalışılmasının önemini vurguladılar.

Toplantıda daha sonra Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının Akademik Danışmanı, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Uslu Divanoğlu, Aksaray’ın genel yapısı ve ekonomik verilerini değerlendirildiği sunumunu yaparak katılımcılara bilgi verdi.
Toplantı karşılıklı görüş alışverişi, sorun ve önerilerin değerlendirilmesi ile sona erdi.