Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok'un “anneler Günü” Mesajı...

Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok'un “anneler Günü” Mesajı...

Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok'un “anneler Günü” Mesajı...
19 Ekim 2013 - 21:59

 

 

Mayıs ayının ikinci Pazar günü tüm dünyada ve ülkemizde “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır. Anneler günü yurdumuzda Türk Kadınlar Birliği tarafından l955 yılında kutlanmaya başlanmış ve o yıl “yılın annesi” ödülü Erzurum’un düşman işgalinden kurtulmasında halka liderlik yapmış olan Nene Hatun’a verilmiştir.

 

“Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.” ve “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir.” diyerek annelerin önemine değinen ATATÜRK, gelecek nesilleri yetiştiren annelerimizin değerini vurgulamıştır.


Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı öğreten annelerimizi sadece anneler gününde değil, ömür boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalıyız.

 

Yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla, değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

 

 

 

Selami ALTINOK

AKSARAY VALİSİ