Aksarayda çok Fazla Ekmek İsraf Ediliyor

Aksaray Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) \'Ekmeğimizi ve emeğimizi israf etmeyelim adı altında bir kampanya başlatarak, israfın önlenmesi için çalışma başlattı,,,

Aksarayda çok Fazla Ekmek İsraf Ediliyor

Aksaray Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) \'Ekmeğimizi ve emeğimizi israf etmeyelim adı altında bir kampanya başlatarak, israfın önlenmesi için çalışma başlattı,,,

Aksarayda çok Fazla Ekmek İsraf Ediliyor
19 Ekim 2013 - 21:51

 Toprak Mahsulleri Ofisi’nin toplantı salonunda açıklamada bulunan Şube Müdürü Mehmet Ali Kayık, ekmeğin tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun da kutsal değerlerinden birisi ve sofraların baş tacı olan bir yiyecek olduğunu belirtti. Hububat ürünlerinde üretici ve tüketiciyi koruyucu tedbirler almak TMO’nun görevlerinden birisi olduğunu söyleyen Kayık, “Görevinin her aşamasında çiftçinin, köylünün buğdayını yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleri ile görebilen bir kuruluş olarak, ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü derinden hissediyoruz. Bu nedenle israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ başlatılmıştır. Kurumumuz tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre ülkemizde, günde 25 bin 295, yılda 9,2 milyon ton ekmek üretilmektedir. Bu oran günde 101 milyon, yılda 37 milyar adet ekmeğe denk gelmektedir. Buna mukabil günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken, 6 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu anlamda yıl boyu sürecek olan ekmek israfını önleme kampanyasının bireysel ve toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamasını istiyoruz. Ekmeğimizi ve geleceğimizi israf etmeyelim" dedi...