AKSARAYLI ÜRETİCİ İŞKUR DESTEĞİ İLE KÖYÜNDE SERA KURDU

Aksaray İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında 50 bin TL'ye kadar verilen destekle köyünde sera kurarak girişimci oldu.

AKSARAYLI ÜRETİCİ İŞKUR DESTEĞİ İLE KÖYÜNDE SERA KURDU

Aksaray İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında 50 bin TL'ye kadar verilen destekle köyünde sera kurarak girişimci oldu.

AKSARAYLI ÜRETİCİ İŞKUR DESTEĞİ İLE KÖYÜNDE SERA KURDU
07 Kasım 2018 - 14:19

Aksaray İli Gülağaç İlçesinde Eski Hükümlü vatandaşımız Muhterem UZUN Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katıldı. Kursu başarıyla tamamlayıp, Aksaray İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında 50 bin TL'ye kadar verilen destekle köyünde sera kurarak girişimci oldu. Serada kudret narı, altın çilek ve pepino gibi farklı ürünlerin yanisira domates, marul, maydanoz , tere, dereotu yetiştirecek çevresindekilere örnek oluyor.
 
            İŞKUR İLE HAYALLERİ GERÇEK OLDU,
 
            Aksaray’da 60 engelli ve eski hükümlü önce hayalini sonra İŞKUR desteği ile kendi işlerini kurdular. Aksaray genelinde 60 engelli ve eski hükümlü İŞKUR tarafından verilen desteklerle kendi işlerinin patronu oldular. Bunlardan biri de Gülağaç ilçesinde yaşayan Muhterem UZUN.Bilhassa katma değeri yüksek Kudret narı, Altın çilek ve Pepino yetiştiriciliği yapan Muhterem UZUN “tropikal meyveleri her geçen gün ilginin arttığı en çok talebin ise kudret narı, altın çilek ve pepinoya olduğu belirtilerek Pazar sürekli büyüyor.
            İŞKUR ile kendi işimin patronu oldum. İŞKUR her zaman yanımda oldu. Benim gibi cesaret ederek toplamda 60 arkadaşımız Aksaray da çalışma hayatı içerisinde çeşitli sektörlerde girişimci olarak yer alıyor. Temennim bu çalışmaların herkese örnek olmasıdır. Bize bu imkânları sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK'a, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin.” dedi.
 
            ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 50.000 TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ
 
            Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ ise dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlülere yönelik Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 50 bin TL'ye kadar hibe desteği verilmekte,Geçtiğiniz dönem 60 proje başarılı bulunarak ilimiz engelli ve eski hükümlü hibe projelerinde Türkiye 1.si olmuştur.Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlarımız iş arayan değil, işveren olarak çalışma hayatı içerisinde kendi işlerinin patronu olarak yer alıyorlar. Farklı sektörlerde kendi işinin patronu olan vatandaşlarımız il ve ilçelerimizde dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan vatandaşlarımıza rol model oluyorlar. Aynı zamanda istihdama ve ülke ekonomisine katkı veriyorlar.
            Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları için İŞKUR'a müracaat etmeleri gerekiyor.Bu sertifikaya sahip vatandaşlarımız önümüzdeki günlerde tarihinde gerçekleşecek olan engelli ve eski hükümlü hibe desteği için müracaat edebilirler.