Aksaray'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği...
Aksaray İl Müftülüğü tarafından, \'Kutlu Doğum Haftası\' sebebiyle bir program düzenlendi.
Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Selami ALTINOK, Ardahan Milletvekili İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Üyesi Prof.Dr. Orhan ATALAY, Erzurum Milletvekili Adnan YILMAZ, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat PALTA, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa ACAR, İl Müftüsü Bekir GÜLCE, Emniyet Müdürü Mustafa ŞAHİN, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Selami ALTINOK, insan onurunun gerektirdiği şekilde yaşamaya Hz. Peygamberin vesile olduğunu söyledi.
------Kutlu Doğum Haftalarını büyük bir güzellikle yaşamayı bütün toplumumuz arzu ettiğini belirten Vali ALTINOK ‘Bizi bir yapan birbirimizden ayrı gayrı olmadığımız gösteren peygamberimizin gösterdiği yoldan başka yolu takip etme şansımız yok. Bu coğrafyada bir beraber olmak güçlü olabilmek için peygamberimizin bize gösterdiği sevgi ile prensiplerini uygulamamız lazım ’dedi.
Belediye Başkanı Nevzat PALTA konuşmasında; ‘Bizler iyiyi kötüyü ayrıt etmeyi, birbirimiz sevmeyi, paylaşmayı yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini adaletin en büyük tatbikatını her şeyin en iyisini ve en güzelini rahmet peygamberinden öğrendik. Dünya ve ahiret dengesini insan onuruna uyan yaşama sanatını bize peygamberimiz öğretti ’dedi.
------İl Müftüsü Bekir GÜLCE ise Diyanet İşleri Başkanlığının Peygamberimizin Kutlu Doğum ’un insanlığın problemlerine çözüm olması için her yıl önemli bir temayı gündeme taşıdığını bildirdi.
------Kutlu Doğum Haftalarında İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin hayatından örnekler sunmaktadır ’diyen Gülce, 1442. Kutlu doğumun ana temasını Hz. Peygamber ve İnsan Onuru teşkil etmektedir ’dedi.
------Program da daha sonra kürsüye gelen Ardahan Milletvekili İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Üyesi Prof.Dr. Orhan ATALAY HZ. Peygamber ve İnsanlık Onuru konulu bir konuşma yaptı. Atalay konuşmasında Hz. Peygamberin daha şuurlu olarak tanınması gerektiğini söyledi.
------ATALAY konuşmasında; “Hz. Peygameberi Cenabı Allah insanları karanlıktan nura çıkarsın diye gönderdi. Ancak İslam dünyası son 100–150 yıldır zifiri karanlıktan yol bulamamanın çaresizliğinden bunalmış durumda. Bizim bugün onu daha iyi anlamaya daha ciddiye almaya kendimizin onun kriterinde muhasebe etmeye ihtiyacımız vardır. Onun tanırken tanımaya çalışırken kendimizi de tanımaya ihtiyacımız vardır. O öyle peki ben nasılım, fert olarak cemaat olarak millet olarak buna bakmamız lazım’dedi.
------Programda din görevlilerinin oluşturduğu ilahi ekibi çeşitli ilahiler seslendirirken Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye ve ödülleri Aksaray Valisi Selami ALTINOK, Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan ATALAY ve Erzurum Milletvekili Adnan YILMAZ tarafından verildi.