"BANA BİR MASAL ANLATSANA PROJESİ" SULTANHANI İLÇESİNDE BAŞLADI

Önemli bir Proje olarak Türkiye ve Azerbeycan'dan 11 öğretmen ve 350 öğrencinin katıldı Projeye Ülkemizden Bazı illerdeki öğrenciler katıldı. Bu şanslı öğrencilerden 10'u da Sultanhanı ilçemizden seçildi.

SULTANHANI İMAM HATİP ORTAOKULU BEŞİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ eTWİNNİNG PROJESİ KAPSAMINDA MÜDÜR YARDIMCISI (SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ) EMRAH DERİN İLE BERABER ''BANA BİR MASAL ANLATSANA'' ADLI PROJEYE BAŞLADILAR.

Sultanhanı İmam hatip ortaokulu müdür yardımcısı Emrah Derin eTWİNNİNG projesi kapsamında Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan'ı ziyaret etti. Ziyarette Proje hakkında bilgiler veren Derin, Türkiye ve Azerbaycan'dan sadece 10 Öğretmen ve 350 Öğrencinin bu projeye katılabildiğini bu 350 öğrenciden 10'ununda Sultanhanı ilçemizden olduğunu ve bu projenin öneminden bahsetti.


BANA BİR MASAL ANLATSANA PROJESİ

Sultanhani İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emrah Derin'in proje ortağı olduğu "Bana Bir Masal Anlatsana" eTwinning projesi Türkiye ve Azerbeycan'dan 11 öğretmen ve 350 öğrenci ile masallar diyarına yolculuğa başlıyor.

Okulumuzda yürütülecek olan bu proje ile;  Anadolu Sözlü Edebiyatının vaz geçilmez bir parçası olan masalların okunmasının, anlatılmasının ve dinlenmesinin yaygınlaştırılmasını amaçlanıyor. Bu proje ile aileler çocuklara masal anlatmanın önemini kavrayacak, çocuklar ise doğru masal anlatabilme becerisinin yanında kendi masallarını da yazmayı öğrenecekler. Proje ile 6-11 yaş arası öğrencilerin masallara olan ilgisini arttırmayı hedefleniyor. Proje sonunda Anadolu masal kahramanlarının ve Anadolu masallarının tanınırlığını arttırmak hedefleniyor.

Yaklaşık 4 ay sürece proje sonunda:

-          Klasik Türk masal kahramanlarını tanınması.

-          Türkçeyi doğru ve etkili kullanılması.

-          Edebi tür olarak masalın, diğer türlerden ayırılan özelliklerini tanınması.

-          Ailelerin masal dinlemenin çocuk zihin gelişimine katkısını fark etmesi.

-          Türkçeyi doğru yazma ve noktalama işaretlerini yerinde kullanımın sağlanması.

-          Somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan masallarımız aracılığı ile milli kültürümüze ait ögeleri aileler ve çocuklar tarafından içselleştirilmesi.

-          Anadolu masallarına ait farkındalıklar artması.

-          Masal kahramanları aracılığı ile çocukların hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesi, bekleniyor.

Proje süresince alanında duayen olan masal anlatıcılar, akademisyenler ve tanınmış kişiler de seminer ve masallarla projeyi renklendirecekler.