BOZLAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI 3 AY ARA İLE İKİ PARTİDEN DE KAZANDI

Aksaray Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Beldesi'nde 31 Mart'ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde BBP'den Belediye Başkanı seçilen Ramazan Bozlak'ın YSK tarafından mazbatasının geri alınması kararı sonrası yeniden seçime gidilen Demirci beldesinde Ramazan Bozlak bukez Ak Parti den belediye başkanı seçildi...

Aksaray'ın Gülağaç ilçesi Demirci beldesinde Farklı bir seçim yaşandı. 31 Mart Seçimlerinde Ramazan Bozlak BBP den aday olmuş , Hüseyin Us ise Ak Partiden aday olmuş ve Ramazan Bozlak Belediye başkanı seçilmişti.  Fakat YSK Seçimi iptal ederek 21 Temmuz 2019 da yeniden seçim yapılması kararı vermişti.  Seçimin farklılığı ise burada ortaya çıktı. 31 Mar'ta BBP Den aday olan ve Seçilen Ramazan Bozlak AK partiye geçerek 21 Temmuz seçimlerinde Ak Partiden aday oldu.  31 Mart'ta Ak Parti den aday olan Hüseyin Us ise 21 Temmuz Seçimlerinde BBP Den aday oldu. Türkideye de ilk kez 2 Parti adaylarını 3 Ay içerisinde karşılıklı değişmiş oldu.

SEÇİMİ BOZLAK KAZANDI

Oy verme işleminin Saat 08:00´da başladığı Demirci beldesinde 11 sandıkta oy verme işlemi saat 17:00´da sona erdi. Yapılan seçimlerin ardından sandıklar açılarak oy sayma işlemine başlandı. Sayımı yapılan 11 sandık ta, Demirci kasabası Belediye Başkanlığını Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Ramazan Bozlak Kazandı. AK Parti´nin adayı Ramazan Bozlak 1624 oy, en yakın rakibi BBP´nin adayı Hüseyin Us ise 783 oy aldı.Bozlak 840 farkla Belediye Başkanlığı seçimlerinin galibi oldu.

Yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerini,kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Ramazan Bozlak´ın kazanmasının ardından partililer ve vatandaşlar kutlama yapmaya başladı.Kasaba meydanında  toplanan vatandaşlar, şarkılar ve türküler eşliğinde kutlama yaptı.Havai fişek gösterisi ile davul-zurna eşliğinde sevinç gösterisinde bulunan vatandaşlar, "Ramazan Bozlak" sloganları attı. Ramazan Bozlak, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Oy veren vermeyen bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.Bu kasaba artık hizmet diyor.Artık siyaset bitti.Artık hizmet zamanı.Kasabamızın 1 yılı boşa gitti,ama boşa giden 1 yılımızı inşallah 6 ayda telafi edeceğiz."dedi.