Aksaray İş Dünyasına seslenen ATSO Başkanı Koçaş açıklamasında; “Ocak ayında Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin, sosyal medya hesabından duyurmuş olduğu sicil affı başvuru tarihi 27 Temmuz'dason buluyor. Bu kapsamda Borçlular ya borçlarını vadelendirerek ya da tamamınıkapatarak sicil affından faydalanabilecek.
Ülke genelinde ve ilimizde Kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi borçları olanların ve "karaliste “de bulunan borçluların 27 Temmuz’a kadar başvurmaları halinde Sicil Affından faydalanabileceklerdir.
Bunun yanı sıra kullandığı kredi ve kredi kartı borçlarını düzensiz ödeyenler ya da
ödemeyenler sicil affından faydalanabilecek.
SİCİL AFFI UYGULAYAN BANKALAR!
Türkiye Bankalar BirliğiRisk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu
borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ayiçinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmişödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkatealınmayabilecek.
Yasaya göre; 6 ay içinde borcunun tamamını ödeyen veya yapılandıranlarkara listeden kurtulabilecek. Bankalar, bu borçları 72 aya kadarvadelendirme yaparken, sicil affından faydalanmak isteyenler bankalarabaşvurabilecek.
Sicil affı son başvurusu 27 Temmuz tarihi verilirken, hacizlik durumdave borç dosyası avukata gidenler de bu aftan yararlanabilecek. Toplam14 milyon kişinin kara listede olduğu ve tamamını kapsadığı sicil affıbaşvuru süresi dolmadan borçların tamamının ya kapatılması ya dayapılandırılması gerekecek. Bu noktada tüm iş dünyamıza seslenerek sicil affından faydalanmak isteyen üyelerimizin başvuru yapmalarını diliyoruz” Dedi.
SİCİL AFFI UYGULAYAN BANKALAR!