BAHÇELİ'DEN FIRSATÇILARA VE KARABORSACILARA TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, kur farkı nedeniyle fırsatçıların yaptıkları zamlara dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu...

BAHÇELİ'DEN FIRSATÇILARA VE KARABORSACILARA TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, kur farkı nedeniyle fırsatçıların yaptıkları zamlara dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu...

BAHÇELİ'DEN FIRSATÇILARA VE KARABORSACILARA TEPKİ
02 Ekim 2018 - 14:04

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki haftalık olağan grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli, kur farkı nedeniyle piyasadaki fırsatçıların yaptıkları zamlara ve fiyat artışına tepki göstererek hükümete çağrıda bulundu. MHP lideri, "Mesela ekonomik fırtınaya tutulduğumuz andan itibaren fırsatçılık yapan, kârına Kâr katan, haksız kazanç ve servet edinen kim varsa ne paylaşmayı, ne bölüşmeyi, ne de milli mensubiyeti idrak ve özümsememiş utanmazlardır.
Savaş yıllarında karaborsacılık yapan, stokçuluktan geçinen satılmışların durumu ne ise ekonomik saldırıda ahlaksızlık yapan, fiyat etiketlerini şişirenler de aynıdır. Vatandaşlarımız ne yerim ne içerim derdindeyken, kurdaki artışı fırsata çevirenlerin nasıl bir vicdanları, nasıl bir insanlık anlayışları vardır?
Maneviyatımızın neresinde fırsat düşkünlüğüne cevaz bulunacaktır? Kemerleri sesi çıkmayan milyonlar mı devamlı surette sıkacaktır?
Ekonomik çilelere, fahiş zamlara, anormal fiyat artışlarına her durumda haline şükreden, bir lokma bir hırka diyen müşfik, dar gelirli, elinde avucunda bir şey kalmamış insanlarımız mı katlanacaktır?
Döviz fiyatları indi, iniyor. Ekonomik yangın söndü, sönüyor. Peki, yapılan zamlar, fiyat artışları ne olacak; aynısıyla geri alınmayacak mıdır?
Hükümet kurnaz ve sinsi fırsatçıları teker teker belirlemelidir.
Stokçuluk yapanları, bankasındaki parası kadar yerli olup yabancı ülkelere sermaye kaçıranları mutlaka bulmalı, mutlaka bu karanlık niyetlileri deşifre etmelidir.
Nedir bu içimizdeki haşeratlardan çektiklerimiz?
Nedir bu zor günlerde cüzdanını ve kasasını tıka basa dolduran hayâsızlardan gördüklerimiz?
Kötü günlerde hiç sesi sedası duyulmayandan, zoru paylaşmayı bilmeyenden, nimette önde, külfette en arkada olandan hiç milli şahsiyet çıkar mı?
Hiç karakter ve kaliteye şahit olunur mu?
İnsanlık bunlardan, Türkiye bu bereketsizlerden çok zarar görmüştür. Kendimizi ne dünyadan soyutlayabiliriz, ne de etrafımıza bariyerler dikerek sorunlardan uzak durabilir, gelişmelere mesafeli bakabiliriz. Aksi bir tercih ve tutumun doğru olmadığına da inanırız. Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demek bedhahlık değilse biliniz ki bencilliktir, edilgen benliktir, güdülen bir anlayıştır.
Hem maşeri vicdana, hem insanlık vicdanına hakim olmasını temenni ettiğim empati hissiyatının tam ve kesin olarak tecellisiyle gerek içimizdeki gerekse de dışımızdaki hadiselere müdahil olma, bunlara karşı söz söyleme hakkını kazanabiliriz." dedi.