Baro Başkanı Coşkun 2018-2019 Adli yıl açılışında konuştu

Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun Yaptığı konuşmada...

Baro Başkanı Coşkun 2018-2019 Adli yıl açılışında konuştu

Aksaray Baro Başkanı Beytullah Coşkun Yaptığı konuşmada...

Baro Başkanı Coşkun 2018-2019 Adli yıl açılışında konuştu
03 Eylül 2018 - 12:20

Aksaray Adliyesine yeni atanan Sayın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın İbrahim CANSEVER’a, Aksaray İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Şenol KARADENİZ’a ve isimlerini sayamadığım değerli hakim ve Cumhuriyet Başsavcılarımıza, değerli meslektaşlarımıza, adli personele yeni görevlerinde başarılar diliyor, yeni adli yılın tüm yargı mensupları ile milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
Sözlerime savunma olmadan yargılamanın olamayacağını, adalet için avukatın zorunluluğunun unutulmaması gerektiğini söyleyerek başlamak istiyorum.
 
Kişinin doğru ve güvenli yargılanma hakkı, anayasalar ve yasalarla güvence altına alınan ve uluslar arası bazı hukuk metinlerinde de özenle yer alan temel haklardandır.
 
Avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmeti olarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlisi olarak kabul edilmişlerdir. Meslektaşlarımız bugün çok zor şartlar altında kutsallığına inandığımız savunma mesleğini ifa etme gayreti içerisindedirler
 
Hukukun üstünlüğünü ve tüm bunların egemen olduğu laik hukuk devletini savunmakta ayrıca büyük önder Atatürk ve arkadaşlarının kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ve onun kazanımlarının korunmasında büyük duyarlılık göstermektedir.
 
Vatandaş kendi adına yargılama yapan hakimden, haksızlığa uğradığı an korkusuzca ve çekinmeden onun adaletine sığınmak yanında ‘doğru ve güvenli’ yargılama yapmasını beklemekte ve istemektedir
 
Türkiye Barolar Birliği ve barolarımızın ‘zorunlu müdafi’ ve ‘mağdur haklarının korunması’ konularında hiçbir çekinceleri bulunmamaktadır. Aslında bunların daha geniş biçimde uygulanmasını istemektedirler.
 
Bu duygu ve düşünceler ile 2018–2019 adli yılımızda tüm hukukçulara sağlık, esenlikler ve başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.
 
                                                                                   Av.Beytullah COŞKUN
                                                                                    Aksaray Barosu Başkanı