Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri imara aykırı kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmiyor.
İmara aykırı veya kaçak yapıldığı tespit edilen yapılar, Aksaray Belediyesi ekiplerince hem yıkılıyor hem de bu kişiler hakkında yasal işlem yapılıyor.
Kaçak yapı ihbarı alan Zabıta ve İmar müdürlüğü ekipleri, Laleli, Bahçeli ve Somuncu Baba Mahallelerinde H.S,Y.C ve A.Ş tarafından kaçak olarak inşa edilen 3 ayrı gecekonduyu yıktırarak şahıslar hakkında yasal işlem yaptırdı.
“DAHA MODERN BİR ŞEHİRDE YAŞAMAK İSTİYORSAK KAÇAK İNŞAAT YAPMAYALIM”
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, kaçak yapılaşma konusunda hiç kimseye taviz verilmediğinin altını çizerek şunları söyledi. “Hızla gelişmekte ve modern bir yapıya kavuşmakta olan Aksaray’da gecekondu kültürünün tarihe gömülmesi gerekiyor.. Biz Aksaray Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermiyoruz. Ruhsatsız bina yapanların binaları yıkılacak kendileri de kanunların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır. Yapı kullanım izni olmadan hiçbir binaya elektrik, su, kanalizasyon bağlamak mümkün değil. Biz göreve geldikten sonra bu kanun çerçevesinde kesinlikle bir tek ruhsatsız binaya göz yummadık. Bundan sonrada yummayacağız.
Hemşerilerime bu konuda daha duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Hemşerilerimizin mahallesinde, çevresinde kaçak yapı yapanları bize bildirmeleri halinde biz gereğini yapacağız. Şehrimizde atıl vaziyette bulunan metruk binalar ve yapılarda yine belediyemiz tarafından yıkılarak çirkin görüntüler ortadan kaldırılıyor. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak ve de yaşam standardımızı artırmak istiyorsak kaçak inşaat yapmayalım. Yapılırsa bizde hukuki çerçevede gereğini yaparız”.