Denetimler sırasında eksik genel temizliği yetersiz olan 9 fırın hakkında yasal işlem yapıldı. Fırın sahiplerine bir hafta süre verildi. Aksi takdirde ceza verileceği uyarısı yapıldı.
Zabıta müdürü Nusret Enli, temizliği yetersiz olan fırın sahiplerini sağlıklı koşullarda üretim yapmaları konusunda uyardı. Ayrıca temiz ortamda temiz üretim yapan fırın sahiplerine halk sağlığına verdikleri önemden dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Nevzat Palta ise denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada belediyenin temel görevlerinden birinin de insanların sağlığını korumak olduğunu belirterek şunları söyledi “İnsanımızın sağlıklı ekmek ve gıda maddesi tüketmesini sağlamak için başta fırınlar olmak üzere bakkal, market, şarküteri ve ekmek büfelerini denetime tabi tutuyoruz. Halkımızın ekmek ihtiyacını karşılayan tüm işyerlerini denetleyerek ekmeklerin temiz ve sağlıklı ortamda satılmasını sağlıyoruz.
Yani ekmeklerin sağlıklı ortamlarda üretilmesi ve satılması konusundaki hassasiyetimiz ortada. Bizim denetim yapmamızın bir nedeni de ekmeklerin hangi ortamda üretildiğini ve satıldığını görmek. Ürünlerde ne kadar fedakârlık yapıldığını yerinde görüp, incelemek ve eksiklikleri tespit etmektir. Benim temennim fırıncı kardeşlerimizin her zaman ekmek üretimlerini sağlıklı şartlarına uygun ve gramajları tam şekilde yapmalarıdır. Aksi takdir de belediye olarak sağlıksız üretim yapanlara asla göz açtırmayız.”
