DÜŞÜK (SARKIK) GÖZ KAPAĞI İÇİN ÖNLEMLER

DÜŞÜK (SARKIK) GÖZ KAPAĞI İÇİN ÖNLEMLER

DÜŞÜK (SARKIK) GÖZ KAPAĞI İÇİN ÖNLEMLER
01 Mart 2019 - 13:26

Yüzde ilk dikkati çeken noktalardan biri olan gözler, aynı zamanda birçok hastalığın da belirtisi olabiliyor. Özellikle göz kapaklarındaki düşüklükler, estetik bir sorun gibi düşünülse de, bu durum zaman zaman beyin ve sinirleri etkileyen önemli rahatsızlıklardan kaynaklanabiliyor. Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, göz kapağı düşüklüğü ve alınması gereken önlemler hakkında şu bilgileri verdi:
 
“Özellikle doğuştan olduğu durumlarda göz kapağında sarkmanın ilerlemesini durdurmak zordur. Göz kapağında sarkmaya neden olan koşullar önlenemeyebilir. Gözkapağında sarkma olma nedenlerinden biri de yaşlanmanın doğal sonucu olarak gözkapağı kaslarında zayıflama olmasıdır. Diğer faktörler ise göz travması, ameliyat ya da kas veya sinir hasarı oluşumudur ve bunların da önüne geçmek zor olabilir.
 
Aesthetic Surgery Journal ‘da yer alan 2015 tarihli bir çalışmada sigara kullanmak, alkol almak ya da beden kitle indeksi gibi yaşam tarzı faktörlerinin bu durumla bir ağlantısı olmadığı belirtilmiştir. Yine de kontakt lens kullanımı ya da aşırı göz ovuşturmanın önüne geçmekle göz kapağında sarkma riskini azaltmak mümkün olabilir.
 
Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology’de yer alan 2016 tarihli bir çalışmaya göre deneyimsiz kişilerin uyguladığı botox enjeksiyonları genellikle estetik tıbbın yol açtığı göz sarkmaları ile ilişkilendirilmektedir. Kaşları arasındaki çizgiler için enjeksiyon yaptıran kişiler göz kapağı sarkması ihtimalini azaltmak için deneyimli botox enjeksiyonunda deneyimli olan uzmanları tercih etmelidir.”
 
Göz kapağı estetiği ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.