EREĞLİ İLÇESİNDE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ AÇILIŞI YAPILDI

Ereğli’de toplu açılış programına katılarak vatandaşlarla buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplumsal can ve mal güvenliği amacıyla kentsel dönüşüm konusunda radikal kararlar aldıklarını ifade ederek, "Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak" dedi.

EREĞLİ İLÇESİNDE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ AÇILIŞI YAPILDI

Ereğli’de toplu açılış programına katılarak vatandaşlarla buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplumsal can ve mal güvenliği amacıyla kentsel dönüşüm konusunda radikal kararlar aldıklarını ifade ederek, "Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak" dedi.

EREĞLİ İLÇESİNDE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ AÇILIŞI YAPILDI
27 Şubat 2019 - 10:18

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ereğli’de bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi. Esnafı ziyaret ederek, 15 Temmuz Emekliler Kıraathanesi’nde vatandaşlarla hasbihal eden Bakan Kurum’a Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı eşlik etti.

Bakan Kurum, Ereğli programı kapsamında Ereğli Belediyesi tarafından restore edilen tarihi gar binasındaki düğün salonu ve güneş enerji santrali yatırımlarının açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Bakan Kurum, Türkiye’yi gönül belediyeciliğiyle tanıştıran kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, gönül belediyeciliğinde siyasi temsilcinin de AK Parti olduğunu belirtti. Ülke genelindeki kentsel dönüşüm projelerini anlatan Kurum, kentsel dönüşümün halkın can ve mal güvenliğini korumak için gerekli olduğunu vurgulayarak, “Son günlerde yaşanan orta şiddetli depremler ve çöken kaçak binalar 'kentsel dönüşüm' ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart. Bunun için 81 ile genelge gönderdik. Üç ay içinde riskli binaların tespitinin yapılmasını istedik. Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak” dedi.


EREĞLİ’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Bakan Kurum, Ereğli’de de Hamidiye, Hıdırlı ve Dalmaz mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: "Ereğli'mizde kentsel dönüşüme her türlü maddi ve teknik desteği sağlayacağımızın sözünü buradan vermek istiyorum. Ereğli’de bugüne kadar bin 322 adet konut inşaatını tamamladık. Hak sahibi kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturduk. Ayrıca 200 yataklı hastane, okul, cami, pansiyon gibi sosyal donatılarımızı da Ereğlili vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yatırım bedeli yaklaşık 53 milyon Türk lirası olan 334 adet konutumuzun, ticaret merkezlerimizin ve camimizin inşaatı devam ediyor. Buraları da en kısa sürede tamamlayacağız.”

Açılışı yapılan nikah salonunun, bir dönem tren garı içinde yer alan, daha sonra depoya dönüştürülen tarihi bir mekan olduğuna değinen Kurum, “2018 yılı başında burada yenileme çalışmalarına başlandı. İlk günkü haline uygun şekilde restore edildi. Artık bu tarihi mekan, inşallah kardeşlerimizin evliliklerinin ilk adımını atacakları yer olacaktır. Ayrıca bu mekanda bin adet evimizin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi santralimizi de açıyoruz. Bunların yanında modern hayvan pazarımızın ve kapalı pazarımızın resmi açılışını da gerçekleştiriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin, Ereğlili hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ereğli’ye 100 bin metrekare alan içerisinde millet bahçesi yapma sözünü de veren Kurum, Ereğlililerden 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

TOPRAK: YAĞMUR YOK AMA GÜNEŞ VAR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise Ereğli'de çok önemli tesisleri hizmete açtıklarını belirtti. Toprak, "Karapınar ve Ereğli bölgesinde yağış az olmakla beraber burada da çok büyük bir nimet olan güneşe sahibiz. Belediye başkanımız boşa giden bu enerjiyi değerlendirerek ülkemize, Ereğli'mize çok önemli bir tesis kazandırmış. Yapılan tesis bin evin her türlü elektrik ihtiyacını karşılarken diğer yandan da bin tonluk bir karbondioksit salınımının önüne geçecek" dedi.

USTA: EREĞLİ’YE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise güneş enerji sisteminin Ereğli için güçlü ve büyük bir yatırım olduğunu belirtti. Usta "Ereğli'ye, Konya'ya yapacağımız hizmetlerimiz için yolumuza devam ediyoruz. Sizlerin de bize 'devam' diyerek 31 Mart akşamı oylarımızı çoğaltmanızı istiyoruz. Biz Cumhur İttifakı ile Ereğli'de seçimi kazanacağımızla ilgili hiçbir şüphe duymuyoruz. Çünkü Ereğli'ye güveniyoruz ve inanıyoruz" diye konuştu.


ALTAY: EREĞLİ’YE 145 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Ereğli’ye 145 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, yeni dönemde de hizmetlerin devamlılığının sağlanacağını söyledi. Bölgeyi kalkındırmak için hız kesmeden çalıştıklarını vurgulayan Altay, “Tüm bu hizmetleri birlik ve beraberliğimizle, AK Parti’nin gönül belediyeciliği anlayışıyla yaptık. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin güveniyle 31 Mart’tan sonra da çok önemli hizmetler yapacağız” diye konuştu.
Altay konuşmasına şöyle devam etti: "Ereğli’de en çok konuşulan gündem taş evlerin ne olacağı meselesi... İnşallah en kısa sürede Ereğli taş evlerine Büyükşehir Belediyesi olarak başlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak seçim manifestosunu açıkladık. Birçok proje ifade ettik. Bu projelerin hepsinde kendisini yanımızda bulduğumuz, desteğini gördüğümüz bölgenizin evladı, Ereğli'nin çocuğu Sayın Bakanımız Murat Kurum'a hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Sayın Bakanımız göreve geldiği günden beri her zaman kapısını bize açık tuttu. Telefonu açık. Aradığımız her zaman bizim taleplerimizi alır. Her zaman sıcak karşılayan bir bakan. Ben özellikle kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, nikah salonu ile güneş enerjisi santralinin Ereğli'ye hayırlı olmasını dilerken; Cumhur İttifakı Ereğli Belediye Başkan Adayı Adem Erdal da "Hizmet ve belediyecilik anlayışımızı samimiyetle arz ettik. Teşkilatımızla, ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin teşkilat mensupları ile birlikte ziyaret ettiğimiz hemşerilerimizin hüsnü kabulüne mazhar olduk. Birlik ve beraberliğimizle gayretimiz daha da büyüdü” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Kurum, açılış kurdelesini kesti, hizmete açılan nikah salonunu inceledi.