GAZETECİLER GÜNÜNDE HAMİT ÖZKÖK DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök; "Birilerine rahatsızlık verdiğimizin farkındayız"...

GAZETECİLER GÜNÜNDE HAMİT ÖZKÖK DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök; "Birilerine rahatsızlık verdiğimizin farkındayız"...

GAZETECİLER GÜNÜNDE HAMİT ÖZKÖK DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
13 Ocak 2020 - 11:35

10 Ocak çalışan gazeteciler günü toplantısı nedeniyle Aksaray Ticaret Borsası toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Borsa Başkanı Hamit Özkök, bu şehirde herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.
  Aksaray Ticaret Borsasın da davete katılan Gazeteciler Borsa Başkanı Hamit Özkök'e Ankara'da Tren için görüşme trafiği soruldu. Özkök; "Hemen her şeyin hazır olduğunu ancak bakanlık Cumhurbaşkjanınındn onay haberi bekliyor. Bu da siyasilerin işdir" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı hamit Özkök sözlerine şu şekilde devam etti.
"Ben Hamit Özkök olarak Aksaray'da yaşamanın bedeli ver ben Hamit Özkök olarak Bedeli ödemeye hazırım. Siz de basın olarak bu bedeli ödeme için seferber olmanız lazım. Bizim yaptığımız çalışmalar yerinde duran bazı hizmetlerin gelebilmek için biraz iteklemektir.  Her biriniz farkındaysanız ayrı ayrı bir değersiniz. Burada bulunan arkadaşlarımızı hepsinde biliyorum birbirinden değerli insanlar birlik ve beraberlik içerisinde olsanız. Geciken yatırımların hiçbirisi bugüne kalmaması gerekirdi. Artık siyasete dokunmak gerek. Benim ve oda başkanlarının Ankara’dan hizmet gelsin  diye Ulaştırma bakanlığı yetkililere gitmemiz birilerine rahatsızlık verdiğinin farkındayız. Biz gayret ediyorsak vekillerinde Cumhurbaşkanımıza sorunu ulaştırmalarını istiyoruz” dedi.




AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER; Basın, vatandaşlarla aramızda köprüdür

10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Aksaray belediyesi bir program düzenledi. Programa Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Belediye Başkan vekili Cem Elibol, Başkan Yardımcıları Hıfsı Peker ve Tayfun Çelik ile Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Korkmaz katıldı.
Aksaray basını sağduyulu davrandı

Aksaray’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Vali Ali Mantı, Bu akşamki organizasyonla ilgili belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Hepimiz aynı toplum içerisinde yaşıyoruz. Basınımız yasama , yargı ve yürütmeden sonra 4. kuvveti olarak anılmaktadır.

Hakikatlerin ve Adaletin  tecellisi için basına çok büyük görevler düşüyor. Milletimizin birliği ve beraberliği açısından birlikte basınımıza  çok önemli görevler düşüyor. Bazen küçücük bir haberin dünyanın öbür ucuna anında gitmesi basınımızın gücünü göstermektedir.

Önce İlimizin tanıtımı, sonra ülkemizin daha  sonra da insanlığımıza hizmet için basının görevi çok önemli çok ciddi zorluklarla karşı karşıya kalarak haberler elde ettiğinizi biliyoruz. Ancak Meslek hayatınızda herkes kendi işini en doğru şekilde yapmak zorunda ve severek yapmak zorundadır. Ben Aksaray basınımıza teşekkür ederim. Aksaray'da olan bir hadise den dolayı ülke basınında bayağı ilimizi rencide eden bir haber çıkmıştı. Otizm konusunda Aksaray basını sağolsun objektif ve  doğru yaklaştı. Bu konuda kendilerine Teşekkür ederim. Birlikte çalışabilmenin iyi şeyler yapabilmenin hesabını yapalım. Aksaray'ın kalkınmasına katkı veren  birlik ve beraberliğimize faydalı olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum" dedi.

Basının önemi büyüktür

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de konuşmasında, “Siz çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Bazen vatandaşlar ile aramızda köprü oluyorsunuz. Bazen onların sorunlarını bize aktarıyorsunuz. Bazen bizim hizmetlerimizi onlara haber olarak  veriyorsunuz Tabiri caizse ülkemizde 4. kuvvet olarak anılıyorsunuz. Sizler sayesinde demokrasimiz daha iyi gelişmektedir. Demokrasimizin gelişmesi için de ayrıca basının çok büyük önemi var. Tabii ki her mesleğin kendine göre zorlukları var. Sabahtan akşama kadar bir haber bulabilmek için ne gayretler çektiğimizi görüyoruz. Bunu yaparken de tarafsız ve objektif olmanız, basının güvenilirliğini ve kalitesini artıracaktır. Bizim de kendimize ait bir basın birimimiz var. Bir web tv’miz var. Yazılı basına bilgi hazırlayan birimiz var. Sizler için en kolay yapmak için çabalıyoruz. Ben yürütmüş olduğunuz Gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinizin 10 Ocak gazeteciler gününü kutlarım başarılar dilerim Hayırlı akşamlar dilerim” dedi.
Basın rant kapısı değildir

Gazeteciler adına konuşan en yaşlı gazeteci olarak söz alan Ahmet Erbaş’ta geçmişte olan  hadiselerin anlatarak gazeteciliğin hangi aşamalardan geçtiğini anlattı. Hatta bir hatırasından anlattığı bir cümlede bir Usta gazetecinin kendisine " Herkes çalsada, herkes alsa da, bizim alma ve çalma şansımız yok" diyerek gazeteciliğin bir kazanç kapısı rant kapısı  olmadığını söyledi.

Gazetecilik kurallarına göre yapılmalıdır

Daha sonra söz alan Gazeteci Abdulkadir Ay ise Aksaray valisi ve belediye başkanına hitaben  "Basın Bayramı ile aynı gün kutladığımız 10 Ocak idareciler gününüzü kutlarım. Sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve  hassasiyetler doğrultusunda birlikte daha güzel hizmetler yaptığımız için Aksaray’ımız  kazanmaktadır.  Bu yüzden sadece gazeteciliği kurallarına göre  yapan  bütün meslektaşlarımın da gününü kutlarım" dedi.