Aksaray Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, bazı meslek odalarının başkanları ve kursiyerler katıldı.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan her yeni girişimcinin ekmek kapısı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi “ “Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmanın ve girişimci sayısını artırmanın önemini bilerek bu eğitimlere teşkilat olarak başladık. Çünkü girişimci demek yeni bir ekmek kapısı demek, girişimci demek refah demek, girişimci demek umut demek huzur demek, ilerlemek demek. İşte bu düşüncelerle devletimiz KOSGEB aracılığı ile ilimiz ve ülkemiz ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor.
Özellikle her türlü çalışmalarımızı ve projelerimizi destekleyen, hiçbir konuda emeğini ve desteğini esirgemeyen her türlü sıkıntımızda yanımızda olan ve çözüm üreten esnaf dostu Saygıdeğer belediye başkanımız Nevzat Palta beye bütün teşkilatlarım adına minnet ve şükranlarımızı sunarak teşekkür ediyorum”
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’da yaptığı konuşmada şunları söyledi “Ben öncelikle burada emeği geçen Esnaf ve Sanatkârlar odası KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyorum. Bu girişimcilik kursu adı altında inşallah siz kıymetli kardeşlerimize belgelerini vereceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. İnşallah bundan sonra ki hayatınızda iş hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.
Tabii ki girişimciliğin zihnimizdeki çağrışımı farklı olmakla beraber herkesin aklına değişik düşünceler canlanır. Girişimcilik teknik olarak gelişimin temeli girişimciliktir sloganı girişimciliği en iyi şekilde anlatan bir kavram olarak değerlendiriyorum. O açıdan eğer gelişmek istiyorsak daha güzel yerlere gelmek istiyorsak hem kendi şahsımız olarak hem şehrimiz olarak hem de ülkemiz olarak daha iyi bir yarınları kurmak istiyorsak o zaman gelişimin temeli girişimdir sloganı altında inşallah bu gayretlerimizi göstereceğiz.
Aksaray her geçen gün tabiri caiz ise dörtnala koşuyor. Gelişen bir şehir her geçen gün sanayileşen bir şehir. Şehircilik anlamında her geçen gün kendisini ispatlayan bir şehir. Bu çerçeve içerisinde de tabii ki gelişen bir şehirde de gelişime paralel olarak girişimcilerinde sayısının artması lazım. Şöyle bir 10-15 yıl önce Türkiye’ye bakın, 10-15 yıl önceki Aksaray’a bakın çok ciddi anlamda ki bu gelişimi fark edeceğinizi özellikle belirtmek istiyorum. Bu 2000li yılların Türkiye’sini cenabı Allah bir daha bu millete nasip etmesin hem esnaflara hem de bizlere. Ben o zaman memurdum. Mühendistim. Hakikaten Türkiye de her şeyin kötüye gittiği bir dönem. Esnaf kötüye gitmiş memur maaşlarını alamıyor Türkiye de bir istikrarsızlık. Faizlerin gecelik %1000leri geçen faizler. İnsanlar birbirine güvenmiyor. Borç para dahi vermiyor. Böyle bir Türkiye’den şu anda hamdolsun ayakları üzerinde duran güçlü bir Türkiye. Eksikleri olabilir ama özgüveni artmış sadece bölgesinde değil tüm dünyada saygın bir yere oturmaya çalışan güçlü bir Türkiye. Avrupa da ekonomik olarak ciddi anlamda ön sıralara gelmiş bir Türkiye. Milli geliri ciddi anlamda yine artmış bir Türkiye.
Bunlar yeterli değil arkadaşlar bunlar hiçbir zaman bizim hedefimiz değil. Şu anda ne diyoruz hedef 2023 buda yetmiyor 2071. Çünkü bakın eğer bir ülkeyi bir şehri geliştirmek istiyorsanız insanlara geçmişte yaptığınızı anlatmak bir yere kadar. Ufuk vermeniz lazım. Hani Atatürk diyor ya “ordular ilk hedefiniz Akdeniz, ileri!” sözü içerisinde hedef vermemiz lazım. Ufuk çizmemiz lazım. Hayallerini geniş tutmamız lazım. Ben 2023de de Türkiye’nin çok iyi yerlere geleceği kanaatindeyim. 2071e de inşallah dünyada sözü geçen birkaç ülkeden birisi olacağını hayal ediyorum. Bunlar boş hayaller değil arkadaşlar.
Küçük hesaplarla büyük şeyleri kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Hedefimiz ve hayalimiz büyük olacak. Büyük Türkiye’yi büyük Aksaray’ı inşallah hep beraber kuracağız. Yolunuz açık olsun. Allah bahtınızı açık etsin diyorum. Biz bize düşen neyse dün olduğu gibi bu gün yarında her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki esnafımızın faydasına olsun esnafımızın lehine olsun. Yeter ki esnafımızın bir gram faydasına bir şey olsun biz yanındayız. Hep beraber yolumuza devam edelim diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kursa katılanlara başarılar. Sertifika alanlara yine tolları ve bahtları açık olsun diyorum.
Yapılan konuşmaların ardından Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kursiyere Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak ve diğer oda başkanları tarafından sertifika belgeleri verildi.