GSS BORÇLARI İÇİN HİÇ GELİR TESTİNE GİTMEYENLER EN SON BAŞVURU 2 OCAK 2017 DE

Sosyal Güvenlik Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün Bugün basın mensupları ile bir araya geldi...

GSS BORÇLARI İÇİN HİÇ GELİR TESTİNE GİTMEYENLER EN SON BAŞVURU 2 OCAK 2017 DE

Sosyal Güvenlik Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün Bugün basın mensupları ile bir araya geldi...

GSS BORÇLARI İÇİN HİÇ GELİR TESTİNE GİTMEYENLER EN SON BAŞVURU 2 OCAK 2017 DE
08 Aralık 2016 - 14:05

İl Müdürü Akgün toplantıda yaptığı açıklamada; Basınımızın çok kıymetli cemiyet Başkanları ve güzide temsilcileri,  tanışma ve istişare toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.

Öncelikle kendimi size tanıtmak isterim. 1978 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldim. Yüksek Lisans mezunuyum. 1997 tarihinde Şanlıurfa SGK il Müdürlüğünde memur olarak göreve başladım. O tarihten itibaren İl Müdürlüğünün bütün kademelerinde görev yaptım. Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, Sosyal Güvenlik Denetmeni ve Sosyal Güvenlik İl Müdür yardımcısı görevlerinde bulundum. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcılığı görevini yaparken Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne atandım. Böylelikle İç Anadolu’nun kadim şehirlerinden olan Aksaray’da görev yapmaktan memnunum. Aksaray’ da halkımızın en güzel hizmeti alabilmesi için hep birlikte çalışacağız. Dolayısıyla siz değerli basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sizlerinde bildiğiniz gibi yeni bir yapılanma döneminden çıktık. Prim borçları, Sosyal Güvenlik Destek prim borçları, isteğe bağlı sigorta, topluluk sigortası, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitme katkı payı borçları yapılandırması 25 Kasım 2016 tarihi itibariyle sonuçlandı.

Genel Sağlık sigortası ile ilgili olan yapılandırmamız devam etmektedir. Bu konu hakkında sizlere kısaca bilgi vereceğim. Öncelikle Genel sağlık sigortasına hiç müracaat etmeyenler 02 Ocak 2017 tarihine kadar mutlaka bulundukları bölgedeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Bundan sonra gelir testi sonucuna göre ve daha önce Genel Sağlık Sigortalısı olup borcu olanlar en son 31 Ocak 2016 tarihine kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine müracaat da bulunmaları gerekmektedir.

 Vatandaşlarımızın Sağlık yardımlarını düzenli alabilmesi için yapılandırma süresinin sonuna kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze veya bulundukları yerdeki Merkez Müdürlüklerimize başvurmaları hususunu siz değerli basın mensuplarımızın vatandaşlarımızı bilgilendirmeleri bir kamu hizmetidir.

Burada Sosyal Güvenlik ile ilgili doğru haberi vatandaşlarımıza ulaştırmak için sizlerin de kamu görevi yürüttüğünün bilinci içerisindeyim. Siz değerli Basın mensuplarıyla koordineli bir şekilde Aksaray’ımıza birlikte hizmet edeceğiz, davetimize icabet ettiğiniz için ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.