İLÇELERE ORGANİZE SANAYİ AÇILABİLİYOR İŞTE BİR ÖRNEK

Sultanhanı ilçemizde son günlerde oldukça çok konuşulan 2. Organize sanayi bölgesi hakkında yapmış olduğum araştırmayı siz değerli Aksaray halkı ve siyasette ileri gelenlerle paylaşmak İstiyorum....

İLÇELERE ORGANİZE SANAYİ AÇILABİLİYOR İŞTE BİR ÖRNEK

Sultanhanı ilçemizde son günlerde oldukça çok konuşulan 2. Organize sanayi bölgesi hakkında yapmış olduğum araştırmayı siz değerli Aksaray halkı ve siyasette ileri gelenlerle paylaşmak İstiyorum....

İLÇELERE ORGANİZE SANAYİ AÇILABİLİYOR İŞTE BİR ÖRNEK
12 Şubat 2019 - 08:08

Sultanhanı ilçemizde son günlerde oldukça çok konuşulan 2. Organize sanayi bölgesi hakkında yapmış olduğum araştırmayı siz değerli Aksaray halkı ve siyasette ileri gelenlerle paylaşmak İstiyorum. Konunun 04.02.2019 tarihinde "SULTANHANI İLÇESİ ORGANİZE SANAYİYE KAVUŞUYOR" başlıklı haberden gelmekte bunun üzerine Aksarayımızda bulunan diğer ilçeler konu ile ilgili yer tespitine gelen heyetle görüşmeler yapıldı diye bir haber yaptılar.

09.02.2019 tarihli Göktaş'ın Sultanhanı yorumu, "Bir ilçeye organize sanayi bölgesi kurulması mümkün değil" başlıklı  haberin içinde bulunan ( İşte o heyette olan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş'ı AK Parti Ortaköy heyeti ziyaret etti. Göktaş, Bakanlığın ilçelere Organize Sanayi bölgesi açmadığını, ancak İhtisas Organize sanayi açılabileceğini ifade etti.) bu konu üzerine bende ilgili araştırma yapmak zorunda kaldım, güzel Aksaray ilimiz gibi büyük şehir olma yolunda olan bir çok ilde 2 . organize sanayi bölgesi açılmış ve açılma yolunda olduğunu fark ettim bu illerde örnek olarak birini seçtim çorum 1. organize sanayi  bölgesi 1977 yılında kurulmuş ve son genişlemeyi 2008 yılında tamamlamış bunun yanı sıra 2001 yılında Çorum ilçesi olan Sungurlu 2.Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş buda demek oluyor ki ilçelerde organize bulunmaktadır.

Ayrıca yapılan araştırma ekte ve haberleri dahil bulunmakta bu durumu Aksaray ve Aksarayımızın yeni ilçesi olan sultanhanılı hemşerilerime haber olarak yapmayı bir borç bilmekteyim

H.Ahmet ÖZDEMİR sevgi ve selamlar...
 

ÇORUM OSB HAKKINDA

Çorum OSB 1977 yılında Mevcut Bölgede 260,1997 yılında Tevsii Alanda 177 hektar,2006 yılında 13 ve 2008 yılında 215 hektar ilave alanları ile birlikte toplam olmak üzere toplam 665 hektar alan üzerine kurulmuştur. Mevcut Bölgede 75, Tevsii Alanda 50, 13 Ha'lık ilave alanda 1, 215 Hektarlık alanda 130 olmak üzere toplam 255 adet sanayi parseli bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgemiz Karma Organize Sanayi Bölgesi olup, Bölgemizde makine, ziraat aletleri, gıda, plastik ve elektro plastik ürünler, medikal ürünler, orman ürünleri, kimya sanayi, seramik, mermer, ısı yalıtım, prefabrike yapı elemanları, döküm, oto yan sanayi , tekstil, mobilya ve metal sanayi gibi tesisler yer almaktadır. Bölgemize 58 km. mesafedeki Amasya İli Merzifon İlçesindeki Hava alanı yurtiçi ve yurt dışı seyahatlerin de büyük kolaylık sağlamıştır.


 
Çorum-Sungurlu 2. Organize Sanayi Bölgesi
 

*Sungurlu OSB’de yatırımcıya bedelsiz arsa tahsis edilecek

Sungurlu OSB’de yatırımcıya bedelsiz arsa tahsis edilecek Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini söyledi.

TSO Başkanı Behiç Akkaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın açıkladığı "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasından Sungurlu’nun da faydalandığını belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, sanayici, girişimci ve KOBİ'lere yönelik açıkladığı 16 maddelik destek ve önlem paketinde yer alan, "OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi" uygulamasının, önceki gün Resmi Gazete'de yayımlamasıyla, 4. kademe gelişmiş ilçelerde bulunan OSB arazileri de bedelsiz tahsis edileceğini ifade eden Akkaş, ayrıca 5 ve 6. kademede bulunan ilçelerde mevcut "bedelsiz arsa" uygulamasına devam edileceğini kaydetti.

Öte yandan 2. ve 3. kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB'lerde uygulanan indirim oranlarının da artırıldığını aktaran Akkaş, daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip 2. kademe ilçelerin yüzde 60’a, yüzde 60 indirim oranına sahip 3. kademe ilçelerde ise yüzde 80'e çıkarıldığını dile getirdi. Akkaş, OSB'lerdeki boş parsellerin yatırıma daha hızlı şekilde kazandırılmasını amaçlayan düzenlemeyle, üretim ve istihdamın etkin biçimde artırılmasının beklendiğini bu çerçevede, hali hazırda Sungurlu OSB'deki boş parselin tamamının tahsis edilip, yatırım yapılmasının sağlanacağını söyledi.

Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, Ekonomi Bakanlığının Bölgesel Teşvik Uygulaması ile ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi bakımından ülkenin altı bölgeye ayrıldığını, Çorum’un ilçeleri ile birlikte 4. bölgede yer alırken, OSB’nin ise 5. bölge teşvik kapsamına girdiğini kaydetti. Sungurlu OSB’ye yatırım yapmak isteyen girişimcilerin KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir/Kurumlar Vergisi İndirimi, Faiz Desteği ve SKG İşveren Prim Desteği gibi teşviklerinden yararlandığını anlatan Akkaş, bunlara ek olarak yatırımcılara bedelsiz arsa tahsis edileceğini de vurguladı. Çorum’un ikinci organize sanayi bölgesi konumundaki Sungurlu OSB’nin, Ankara karayolu üzerinde kurulu olmasının yatırımcılar için bir avantaj olduğunu ifade eden Akkaş, işadamlarını OSB’ye yatırım yapmaya davet ederek, her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.(Haber Merkezi)


05 Kasım 2018 Pazartesi 20:54

*KAYNAK: http://www.corumhaber.net/guncel/sungurlu-osbde-yatirimciya-bedelsiz-arsa-tahsis-edilecek-h86906.html