İNOVA VE ÖZEL AKSARAY HASTANELERİNE İŞKUR DESTEĞİ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor bilhassa işverenler tarafından ilave istihdam ile işbaşı eğitim programları büyük bir ilgi görüyor.

İNOVA VE ÖZEL AKSARAY HASTANELERİNE İŞKUR DESTEĞİ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor bilhassa işverenler tarafından ilave istihdam ile işbaşı eğitim programları büyük bir ilgi görüyor.

İNOVA VE ÖZEL AKSARAY HASTANELERİNE İŞKUR DESTEĞİ
18 Temmuz 2018 - 14:50

Sağlık sektöründe nitelikli personel açığını kapatmak için İŞKUR ile imzalanan protokol ile kursiyerler farklı branşlarda 3 ay boyunca İŞKUR tarafından en az 3 ay boyunca da özel hastane tarafından eğitim alarak bir taraftan yeni bir meslek öğrenecek bir taraftan da pratik ile uygulamayı bir arada alacağı eğitimlerle sağlık alanındaki nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacaklardır.

ÖZEL HASTANELERE 42 KİŞİ İŞBAŞI YAPTI

 

            Aksaray ilinde sağlık alanında faaliyet gösteren Aksaray Umut Sağlık ve Eğitim Hizmetleri ile İnova Hastanesi işbaşı eğitim programı kapsamında 14 tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, 1 tıp teknisyeni, 1 elektrofizyoloji teknikeri, 11 hemşire, 1 tıbbi görüntüleme teknikeri, 1 radyoloji teknikeri, 2 fizik tedavi teknikeri, 5 hasta danışmanı, 3 hasta ve yaşlı bakım elemanı, 2 ameliyathane hizmetleri teknikeri ile 1 tıbbi laboratuvar teknikeri olmak üzere toplam 42 kişi işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam edildi.

 

AKSARAY'DA 6 AYDA 600 KİŞİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLDİ.

 

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen işbaşı eğitim programları kapsamında 120 projede 600 kişi sağlık, eğitim, imalat ve hizmet sektöründe değişik branşlarda istihdam edildi.

            İmalat sektöründe 6 ay maaş ve sigorta desteği İŞKUR tarafından karşılanırken, hizmet sektöründe 3 ay maaş ve sigorta desteği karşılanmaktadır. Ayrıca ilave istihdam teşviki ile işverenlerin önemli ölçüde yükünü azaltacak ilave istihdam teşviki Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. İşverenler dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli yaş şartı aranmaksızın kadın ve gençlerde 18 ile 25 yaş arasında olan kişilerin İŞKUR aracılığıyla istihdam etmeleri halinde 18 aya kadar sigorta desteğini karşılamaktadır.

           

GENÇLERE DENEYİM VE CEP HARÇLIĞI

 

            2018 yılı İşbaşı Eğitim Programından faydalanan işveren ve katılımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Bugüne kadar gerçekleşen işbaşı eğitim programları sayesinde bilhassa gençlerimizin ve öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında karşılaştıkları deneyim eksikliğini gidermede ve işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada İŞKUR önemli katkılar sunmaktadır. Böylelikle gençlerimiz bu sayede teorik bitkilerini pratik ekleyerek İŞKUR sayesinde özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimlere özgeçmişlerinde yer vereceklerdir.

           

ÇALIŞAN ANNELERE KREŞ DESTEĞİ

            Ayrıca İşbaşı Eğitim Programı ve meslek edindirme kurslarında 2-5 yaş arası çocuğu olan kadınlara ilave olarak 400 TL'lik kreş yardımı desteği verilmektedir. Böylelikle kadınların işgücü piyasasında karşılaştıkları engelliler Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından giderilmektedir. Örneğin ilave istihdam teşviki ile işverene gerçekleştirdiği her yeni bir ilave istihdamda 883 Tl'lik sigorta desteği 12 aylık süreyle sağlanırken, kadın çalıştırması halinde bu süre 18 aya kadar karşılanmaktadır. Ulusal istihdam stratejisi ve Cumhuriyetimizin 100.Yıl hedefleri doğrultusunda kadınların işgücüne katılım oranı %41 çıkartılması bakanlığımızca hedeflenmektedir. Hedefimiz Aksaray'da en az 1.000 kişinin İşbaşı Eğitim Programı marifeti ile Çalışma Hayatında yer almalarını sağlamaktır.