İSTİHDAM TEŞVİKLERİ İÇİN AKSARAY İŞKUR SAHADA

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ Müstakil İş Adamları Derneğini MÜSİAD'ı ziyaret etti.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ İÇİN AKSARAY İŞKUR SAHADA

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ Müstakil İş Adamları Derneğini MÜSİAD'ı ziyaret etti.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ İÇİN AKSARAY İŞKUR SAHADA
19 Nisan 2018 - 14:23

Ziyarette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatlarıyla başlatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU’nun öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında istihdam teşvikleri hakkında, MÜSİAD üyelerini bilgilendirdi.

 

İŞKUR’DAN +2 İLAVE İSTİHDAM ÇAĞRISI


            Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 7103 sayılı kanun ile çıkan ve 4447 sayılı kanuna eklenen geçici 19 ve 21. Maddeleri kapsamında uygulanacak olan ilave istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirmeler gerçekleşti. Bu yıl +2 istihdam olarak belirlenen ilave istihdam şartlarının; İŞKUR'a kayıtlı olması, son 3 ayda işsiz olması, 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri öncelikle şartlar arasında yer almaktadır.

 

BİLİM VE İMALATTA PRİME ESAS KAZAN. ÜZERİNDEN DESTEK

 

            Ayrıca imalat ve bilişim sektöründe prim esas kazanç üzerinden toplamda 883 ile 2.151 TL arasında prim desteğinin hükümetimiz tarafından karşılanacağı belirtildi. Ayrıca istihdam edilen her bir sigortalı için 2 aylık sigorta desteği verilirken, 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük erkekler için ve yine 18 yaşından büyük kadınlar ile İŞKUR'a kayıtlı engelliler için destek süresi 18 aydır.

 

BİR BENDEN BİR SENDEN TEİVİĞİ


            Bir Benden Bir Sen’den istihdam teşviki ile 8 yaşından büyük 25 yaşından küçük, imalat sanayinde faaliyet gösteren, işyerlerinde İŞKUR'a kayıtlı işsiz arasından istihdam halinde 1 ay maaş ve sigortanın işveren tarafından, bir ay maaş ve sigorta'nın 2018 yılı içerisinde İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi.

 

İSTİHDAM TEŞVİLERİ İÇİN İŞKUR SAHADA


            Ayrıca kadın genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların teşviki, işbaşı eğitim programı teşviki, işsizlik ödeneği alanlara yönelik teşvik, engelli istihdam teşviki, asgari ücret desteği teşviklerden geriye dönük yararlanabilme imkanı konularında MÜSİAD üyeleri bilgilendirildi.
            “7103 sayılı kanunda 75. Maddenin yürürlüğe girdiği 1 Nisan 2018 tarihinden önceki dönemlere ilişkin olmak üzere tüm şartları sağladığı halde bu kanun veya diğer kanunlarla sağlanan prim teşviki destek ve indirimlerinden yaralanmamış işverenler ile bu maddenin yürürlüğe girdiği 1 Nisan 2018 tarihinden önce yararlanılan prim teşviki destek ve indirimlerin değiştirilmesine yönelik talepte bulunulan işverenler tarafından en son bu maddenin yürürlük tarihini takip eden ay başından itibaren bir ay içerisinde yani 1 Mayıs'tan itibaren 31 Mayıs 2018’e kadar kuruma başvurulması halinde yararlanılmış olan prim teşviki destek ve indirimlerden yararlanabilir veya yararlanılmış olan prim teşviki destek ve indirimleri başka bir prim teşvik destek ve indirimleri ile değiştirilebilir.” dedi.


            MÜSİAD’da gerçekleşen Milli Seferberlik ve teşvikler konulu toplantıya ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt GÖKTAŞ, Aksaray MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ, Niğde MÜSİAD Başkanı ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.