SULTANHANI DÜNYANIN HER YERİNDEN İLGİ GÖREN ÖZEL BİR MEKÂN

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sultanhanı’nın tarihi ve turistik bakımdan özel bir konumda yer aldığını söyledi.

SULTANHANI DÜNYANIN HER YERİNDEN İLGİ GÖREN ÖZEL BİR MEKÂN

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sultanhanı’nın tarihi ve turistik bakımdan özel bir konumda yer aldığını söyledi.

SULTANHANI DÜNYANIN HER YERİNDEN İLGİ GÖREN ÖZEL BİR MEKÂN
09 Nisan 2021 - 14:38

Rektör Şahin, Sultanhanı Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan’ı ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanı Fahri Solak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün de yer aldığı ziyarette ilçenin turizm ve el sanatları noktasındaki marka konumuna dikkat çeken Prof. Şahin, bu markanın dünyanın her yerinden ilgi gördüğünü söyledi. Yerel idarenin gayretli çalışmalarıyla, tarihi dokunun korunması adına önemli faaliyetler yapıldığına da dikkat çeken ASÜ Rektörü, “İlçemiz gerek tarihi kervansarayı gerekse halı atölyeleri ile ayrıcalıklı bir noktada duruyor. Bunların korunması, gelişmesi, daha fazla ziyaretçinin dikkatini çekmesi adına yapılan çalışmalar hem sosyal hem ekonomik hem de kültürel açıdan çok mühim. Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, bu kadim değerleri yaşatmak adına ortaya koydukları çalışmalar münasebetiyle teşekkür ediyoruz” dedi. Kaymakamlık makamındaki nezaket ziyaretinin ardından tarihi kervansarayı gezen ve restore edilen bölümleri inceleyen ASÜ Rektörü, “Mekânda, kadim medeniyetin izleri halen diri biçimde görülüyor. İnşallah Salgın süreci en kısa süre içinde biter ve bu nadide mekân tüm ihtişamı ile konuklarını ağırlamaya devam eder” dedi.

Kaymakam Alpaslan ve Belediye Başkanı Solak, kervansaray gezisinin ardından Rektör Şahin’e ziyareti münasebetiyle teşekkür etti.

EL SANATLARI GELENEKSEL KÜLTÜRÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR



Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, el sanatları ürünlerinin kültürel değerlerin önemli bir parçasını oluşturduğunu ve geleneğin yaşatılması hususunun dikkatle ele alınması gerektiğini söyledi.

Sultanhanı İlçesi’nde, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren “Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu” ile “İnşaat Teknolojisi” programlarının akademisyenleri ile bir araya gelen Rektör Şahin, akademik ve kültürel çalışmalar hususunda bilgiler aldı. İlçenin tarihi-turistik değerlerini anımsatan ve el sanatları konusunun altını çizen Rektör Şahin, “İlçemiz özellikle halı üretimi ve tamiri ile öne çıkıyor. Dünyanın her yerinden gelen tarihi mekânların kıymetli halıları, buradaki atölyelerde aslına uygun biçimde restore ediliyor. Programımızla ilçedeki çalışma alanı, teori ile pratiği bir araya getirmesi bakımından da önemli. El sanatları geleneksel kültürün önemli bir parçasını oluşturuyor ve biz, şehrimizin bu değerlerinin yaşaması adına akademik olarak atılması gereken adımları atıyoruz. El sanatlarının gelecek kuşaklara ulaşması yeni aktarıcıların yetişmesi ile mümkün olabilir. Amacımız bunu sağlayabilmek” dedi. İnşaat Teknolojisi programının da ehemmiyetli bir çalışma alanı olduğuna vurgu yapan ASÜ Rektörü, “Akademik olarak büyüme stratejimizin temelinde hayatta karşılığı olan bölüm ve programlar açmak var. Bunu da ortak akıl ve istişare ile sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Şahin’in açıklamasının ardından ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bektaş Ayık, genel olarak okul, özel olarak ise ilçedeki programların son durumu hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün de katıldığı ziyarette akademisyenler, bahar dönemi çalışmalarından söz ettiler.