SULTANHANINDA KORONA VİRÜS MÜCADELESİ

Sultanhanı Belediyesi, Korona virüs salgınına karşı bütün imkanları ile mücadele ediyor.

SULTANHANINDA KORONA VİRÜS MÜCADELESİ

Sultanhanı Belediyesi, Korona virüs salgınına karşı bütün imkanları ile mücadele ediyor.

SULTANHANINDA KORONA VİRÜS MÜCADELESİ
06 Nisan 2020 - 14:47

Sultanhanı Belediyesi, Korona virüs salgınına karşı bütün imkanları ile mücadele ediyor. 

Küresel tehdit oluşturan Korona Virüs (Covid-19) nedeni ile Türkiye genelinde olduğu gibi Sultanhanı ilçesinde de ticaretin ve yaşamın olumsuz etkilendiği şu günlerde Sultanhanı Belediyesi esnaf ve vatandaşı rahatlatacak tedbirler almaya ve hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyor.

 Konuya ilişkin alınan bilgide; Sultanhanı İlçe belediyesi İlçe genelindeki ana caddeler başta olmak üzere Temizlik ve Dezenfekte çalışmalarına belirli periyotlarla aralıksız devam ediyor. 20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzerinin Sokağa çıkma yasağı olduğu Ülkemiz geneli ve ilçemizde Çalışan vatandaşlarımızın Salgından etkilenmemesi için azami gayret gösteriliyor. Ayrıca Zorunlu hizmetlerin Aksatılmaması için bütün imkanlar seferber ediliyor.

SULTANHANI BELEDİYESİ SULTANHANI SAĞLIK MERKEZİ VE KURUMLARA ÜCRETSİZ DEZENFEKTAN VE MASKE DAĞITIYOR

Özellikle vatandaşlarımızın en çok bulundukları alanlar olan İlçe Sağlık merzezine Vatandaşlarımızın Maskesiz girmemeleri için Hergün Maske bırakularak Muayeneye gelen vatandaşlarımızın Sağlık merkezine Maskesiz bulunmamaları sağlanıyor.

Ayrıca ilçemiz Orman ve Tarım Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandama Komutanlığı Belediye Ekipleri tarafından günü birlik dezenfekte çalışmaları yapılıyor.
Sultanhanı belediye Hizmet binası girişine Personel görevlendirilerek Belediye, Kaymakamlık ve Diğer Kurumlara gelen Vatandaşlara el Dezenfektanı ve Maske verilerek Kurumlara Maske ile girmesi sağlanıyor.
İlçemizde hizmet veren Alışveriş merkezleri ve Marketler Günü birlik periyotlarla denetleniyor ve Ürün fiyatları başta olmak üzere 20 Yaş altı ve 65 Yaş üstü denetlemesi yapılıyor ve Maskesiz Girilmemesi konusunda gerekli ikazlar yapılıyor. Uyarı ve Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanıyor.

Cuma günü kurulan Pazar alanı Perşem akşamları İtfaiye ve Arazöz ile Yıkanıp Dezenfekte Yapılarak Cuma günü Sağlıklı şekilde Pazar alanının Kurulması sağlanıyor. Pazar alanındaki Satıcılar Maske ve Eldiven kullanımı konusunda uyarılarak Hijyen Ortamının sağlanması gayret ediliyor.

Belediye Olarak İmkanlar doğrultusunda Çöplerin toplanması daha sıklıkla yapılıyor ve Vatandaşlardan gelen talepler dha ivedi şekilde giderilmeye çalışılıyor. İlçemizdeki İhtiyaç sahiplerine İmkanlar doğrultusunda gerekli Gıda yardımları da yapılmaya devam ediyor.
İçişleri bakanlığı genelgeleri gereği Korona Virüs (Covid-19) ile Sultanhanı ilçemizde de Sultanhanı belediyesi ve Diğer kurumlar iş birliği içerisinde çalışarak Mücadeleyi en iyi şekilde yapmaya imkanlar doğrultusunda devam ediyor.