ÜNİVERSİTE, ŞEHRİMİZİN HER BAKIMDAN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’ın her meselesine el atmak için çıktıkları yolda, şehrin tüm dinamiklerinin de uyumlu çalışmalarıyla önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE, ŞEHRİMİZİN HER BAKIMDAN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’ın her meselesine el atmak için çıktıkları yolda, şehrin tüm dinamiklerinin de uyumlu çalışmalarıyla önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE, ŞEHRİMİZİN HER BAKIMDAN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR
27 Kasım 2018 - 13:07

YÖK Değerlendirme Heyeti’nin kampüs içindeki çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında heyet, ASÜ’yü her bakımdan inceliyor, yönetim, personel ve öğrencilerle görüşerek kampüsün kalite standartlarında hangi noktada bulunduğuna dair raporlamalar yapıyor. Değerlendirme çalışmaları kapsamında ASÜ’nün dış paydaşlarla ilişkisini yorumlayabilmek adına bir toplantı düzenlendi. Valilik, belediye, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, odalar, mesleki birlikler, sanayi kuruluşları… Şehrin tüm dinamiklerinin katılımıyla düzenlenen akşam yemeğinde, üniversite-şehir ilişkileri, yapılan çalışmalar ve beklentiler istişare edildi. Aksaray Valisi Ali Mantı, üniversitelerin bulundukları şehrin çehresini değiştiren özellikleri olduğunu belirterek, “İlmin geldiği yerden cehalet çıkar. Üniversitelerimiz illerimizde yaygınlaştırıldığı için şehirlerimizin her bakımdan çehresi değişiyor” dedi. Aksaray’da da Üniversitenin potansiyelinin gayet iyi durumda olduğunu ve giderek geliştiğini kaydeden Vali Ali Mantı, “Öğrenci sayımız 25 bin civarında. Rektör Hocamızdan da Allah razı olsun. Kendisi, ekibiyle birlikte gayet güzel şekilde çalışmalar üretiliyor. Üniversitemizle alakalı bizlere düşen her konuda işbirliği yapmaya hazırız. Rektör Hocamızla aramızda, bu hususta gayet güzel bir arkadaşlık, kardeşlik, dayanışma var” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut da, yerel idare ve üniversite işbirliği içerisinde yapılan çalışmalardan söz ederek, öğrencilerin şehirdeki ihtiyaçlarını çözmek adına projeler ürettiklerini belirtti.
 

 
Yola ilk çıktıklarında “Bize ayağını sürüyerek gelene yürüyerek, yürüyerek gelene de koşarak gideceğiz” dediklerini anımsatan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün, şehirde kapısını çalamayacağı bir kurum ya da şahıs olmadığını ifade etti. İşbirliği ve istişare ile işleri çözmeye çalıştıklarını ve bu şiarla iş ürettiklerini kaydeden Şahin, “Aksaray’ın her taşına elimiz değsin, her meselesine eğilelim istiyoruz. Bunu da büyük ölçüde başardığımız kanaatindeyiz. Başarının tek başına elde edilemeyeceğini biliyoruz. Biz her konuşmamızda ‘ben’ yerine, ‘biz’ ifadesini kullanıyoruz. Sayın Valimizin öncülüğünde, diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışarak, şehrimize faydalı olmaya gayret ediyoruz. Yıllar içinde üniversitemiz çok daha iyi konumda olacak. Hep beraber çok daha fazlasını başarabiliriz. Elbette eksikler olabilir. Bu gibi değerlendirme toplantıları eksiklerimizi tespit etmek ve yine el birliği ile düzeltmek için bir fırsattır. Yolumuza devam ederken, ödevlerimizi de yeniden gözden geçireceğiz” dedi.
 

 
Değerlendirme Heyeti Takım Başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Aksaray’daki birlik ve beraberliğin memnun edici olduğunu söyledi. Üniversitelerin tek başına kampüse kapanıp, öğrencileri eğiten ve onları meslek sahibi yapan yerler olmadığını ileten Prof. Çarıkçı, “Üniversiteler çok ciddi toplumsal katkılarıyla, şehrin bir noktada her şeyi oluyor, şehre büyük bir dinamizm getiriyor. Her ile bir üniversite kurulmasının temel nedeni de, sadece ekonomik olarak değil, sosyal manada da şehirlere önemli bir dinamizm kazandırmaktır” dedi. Üniversitelerin, bulundukları şehirlerdeki tüm dinamiklerden; kamu kurumlarından, yerel idarelerden, odalardan, mesleki birliklerden, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından geri bildirim almak ve alınan fikirlerle müfredatını geliştirmek istediklerine dikkat çeken Rektör Çarıkçı, “Üniversitelerin bir diğer önemli fonksiyonu ise araştırma… Bu fonksiyon zaten iş dünyası ve özel sektör olmadan olmaz. Çünkü kurumların birlikte proje geliştirmesi gerekiyor. Ortak proje yapmadan üretim olmuyor. Yani iç içe geçmiş durumdayız. Bu gibi değerlendirme toplantıları, karşılıklı beklentileri belirlemek ve fikirleri geliştirmek adına son derece önemli” dedi. Aksaray’da önemli bir birlikteliğin yakalandığını gözlemlediklerini de belirten Prof. Çarıkçı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aksaray’da, pek çok çalışmanın, -üniversite henüz çok genç olmasına rağmen- birlikte yapıldığını gözlemledik. Bazı şeyler hemen olmaz, şehir ve üniversite entegrasyonu hemen sağlanamaz. Ama yıllar içinde ASÜ çok daha iyi bir üniversite olacak.”
 
Toplantıda, şehrin tüm dinamiklerinin temsilcileri söz aldı ve Üniversiteye dair beklentilerini sıraladı. Katılımcılar, süreç içerisinde ASÜ ile birlikte ürettikleri çalışmalardan örnekler verdi ve Üniversitenin Aksaray’ın önemli bir markası olduğunu, şehirdeki etkisinin giderek daha yoğun şekilde hissedilmeye başlandığını vurguladılar.