Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen ve Aksaray Üniversitesinden Prof.Dr.İbrahim Demirkan, Doç.Dr.Barbaros Tuncer, Doç.Dr.İlker Çamkerten, Yrd.Doç.Dr.Serhat Büyükleblebici'nin konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve üreticilerimiz katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun yaptığı konuşmada; "Bakanlığımızın ülke genelinde uygulamış olduğu eğitim çalışmalarındaki ana amaç çiftçilerimizin bilgi dağarcığını arttırmak ve üretimde bulundukları alanlarda modern teknikleri öğretmektir. Böylelikle birim alandan daha fazla verim elde edilmesini sağlamaktır. Bakanlığımız eğitime verdiği önemden dolayı daha önce İl Müdürlüklerimizde sadece Çiftçi Eğitim Şubesi adı altında bir tek şubede yürütülen eğitim faaliyetleri artık tüm şubelerimizce yürütülmektedir. Bu faaliyetler, köy ve kasabalarda gerçekleştirilen kahvehane toplantıları ve çiftçi hane ziyaretleri şeklinde sürdürülmektedir.
Ayrıca Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Kapsamında yetki almış olan sivil toplum örgütleri belirlenen kriterler ölçüsünde eğitim hizmetleri sunmaktadırlar. Bugün burada düzenlenen bu sempozyum ve benzeri konferanslar Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri İl Teknik Komitesi kararı uyarınca gerçekleştirilmektedir. Danışmanlar tarafından sahada verilen eğitim hizmetlerini de sürekli olarak denetliyoruz. İlimiz bu tür eğitim faaliyetleri konusunda diğer illerle kıyaslandığında son derece iyi durumdadır."dedi.
Konuşmaların ardından; Prof.Dr.İbrahim Demirkan'ın Sığırlarda Ayak Sağlığı, Doç.Dr.Barbaros Tuncer'in Sığırlarda Meme Sağlığı, Doç.Dr.İlker Çamkerten'in Sığırlarda Enfeksiyöz Hastalıkları, Yrd.Doç.Dr.Serhat Büyükleblebici'nin Sığırlarda Suni Tohumlama konulu sunumlarına geçildi.
Sunumların ardından üreticilerin sorularının cevaplandığı bölümle sempozyum sona erdi.

