2019 YILI ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2019 YILI ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2019 YILI ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
23 Kasım 2019 - 16:37

           1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
           Bir milletin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi; eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim meselesini halleden milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir.
 
           Aziz milletimiz de bilgiyi, eğitimi hep ön planda tutmuş, kendisine bir harf öğretene çok büyük bir değer yüklemiştir. Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz  en fedakâr ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.
 
            Öğretmenlerimizin almış oldukları vazife bilinci dâhilinde görevlerini ciddiyet ve titizlikle ifa edeceklerine inanıyor, bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor ve tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.
 
 
                                                     Ali MANTI
                                                         VALİ




MHP AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI


 “Öğretmen; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan bir akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu veciz sözü sanıyorum tüm hakikati gözler önüne sermektedir: Aziz Atatürk diyor ki; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Sahte kurtarıcıların hâkim olduğu, dogmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatından istikrar beklemek, denge ve düzen ummak boşuna bir heves, boş bir gayrettir. 
Öğretmenler Günü'nü kutladığımız bugünde irfan pınarlarımız olan öğretmenlerimizi minnettarlıkla hatırlıyoruz. Bildiğiniz üzere, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Talimatnamesi yayımlanmıştır. Bu suretle yurdumuzun her tarafında Millet Mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmış ve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu seferberliğe “Millet Mektepleri Başöğretmeni” unvanıyla katılmış, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle aramızda bulunan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, yurdumun her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum. Hayatta olsun olmasın Cumhuriyetimizin fedakar öğretmenleri her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakarca görev yapan eğitim çalışanlarımıza güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının bir an önce sağlanarak, yapılan sözlü ve fiili şiddetin son bulması dileğiyle tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”
                                                                                    Ramazan KAŞLI
                                                                               MHP Aksaray Milletvekili





AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL'İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Bir ülkenin ekonomik, bilimsel ve sanatsal gelişmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesinin yolu eğitimden geçmektedir. Şüphesiz ki öğretmenlik vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde en önemli meslektir. Bu yüzden dünyanın en güzel,  en kutsal mesleği öğretmenliktir, denilmiştir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bilgi ve iletişim çağını yaşadığımız günümüzde ve daha büyük bir hızla yaşayacağımız gelecekte, bilgisiz, bilinçsiz, ufuksuz ve idealsiz insanların yerinin olamayacağı bir gerçektir. Öğretmen, karanlığa ve geriliğe karşı aydınlığın meşalesidir. .Bu doğrultuda Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır.
Tüm öğretmenler kadrolu olmalı, atanamayan öğretmenlerin atanması gerçekleştirilmelidir. Gelecek nesillerin yetiştirilmesini sağlayan öğretmenlerimizin, sosyal ve ekonomik hakları, gelişmiş ülkelerdeki meslektaşları düzeyine çıkartılmalı ve onlara daha güzel yaşam şartları sunulmalıdır. Her 24 Kasım günü verilen sözler tutulmalıdır. Öğretmenin itibarının kaybedilmesi aynı zamanda toplumun geleceğinin de kaybedilmesi anlamına gelir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit edilen ve ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi ve yetişmemizde emeği geçen, eğitim meşalesinin sürekli yanmasını sağlayan fedakâr eğitimcileri rahmetle, minnetle anıyorum. Görevi başında bulunan meslektaşlarıma sağlıklı, mutlu bir iş hayatı ve uzun ömürler diliyorum…
24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.
 
                                                Av. Ayhan EREL
                                        AKSARAY MİLLETVEKİLİ


 
AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
 
“Hayatın merkezine insanı alan, ”İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak; hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında en büyük emek öğretmenlerimizindir.
İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet ve kültür inşasıdır. Bu nedenledir ki hedeflerimize erişebilmemiz konusunda en büyük vazife öğretmenlerimize düşmektedir.
 Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetleriyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler.
Milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan öğretmenlerimizin kıymetiharbiyesinin farkında olan aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerimizi baş tacı etmeye devam edecektir.
Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, yurt içinde ve dışında türlü zorluklara rağmen fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.
 
Bilvesile, bu uğurda canını feda eden Şehit Aybüke öğretmen ve terör saldırılarında, vazife başında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.”
 
 
                                                                   Cengiz AYDOĞDU
                                                                  Aksaray Milletvekili





İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, “ÖĞRETMENLERİMİZ, HER TÜRLÜ ÖVGÜ VE TAKDİRE LAYIKTIR”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemiz olan, gençlerimizin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynayan öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”
 
İl Başkanı Hüseyin Altınsoy sözlerine şöyle devam etti, “Başta görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkansızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenledir ki bizler, eğitim öğretimi öteden beri en öncelikli konularımız arasında telakki ediyoruz. Ülkemiz özellikle son 18 yıllık dönemde, yapılan yatırımlar ve geliştirilen projelerle eğitim alanında önemli atılımlar yapmıştır. Öğretmenlerimizin de desteği ile ulaştığımız seviyeyi korumaya, eğitimde kaliteyi de daha da yükseltmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler. Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”         
                                                                                AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI
                                                                                              HÜSEYİN ALTINSOY




MHP AKSARAY İL BAŞKANI AV.MUSTAFA ÇÖLKESEN'İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI...
 
Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından ise gelişmiş olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.
 
Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar.
 
Öğretmenlik, çocuklarımıza eğitim veren bir meslek olduğu gibi dokunmayı, hissetmeyi, sevmeyi ve hoşgörüyü de öğreten çok önemli bir meslektir. Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. 
 
Her türlü zorluğa rağmen memleket sevdasını çoçuklarımıza anlatan, milli birlik ve millet olma bilincinin oluşmasında önemli katkılar sunan yine eli öpülesi öğretmenlerimizdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum...
 
                                                              Av.Mustafa ÇÖLKESEN 
                                                               MHP Aksaray İl Başkanı



“24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
 
Milli Eğitim Müdürümüz H. Ömer Kartal’ı ve Eğitim Sendikalarımızı ziyaret ederek, Ülkemizin ve şehrimizin eğitim durumu ve sorunları hakkında görüş alış-verişinde bulunduk. Şahıslarında tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutladık. Ayrıca Öğretmenler Günü anısına, Orman Müdürlüğümüze fidan bağışı yaptık ve fidan sertifikalarını müdürümüze ve sendika başkanlarımıza sunduk.
 
Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününün kutlandığını yürekten hissetmeleri için;
“Sözleşmeli” ve “Ücretli” öğretmenlik uygulaması ile öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır. 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Boş olan kadrolara atama yapılmalıdır.
 
Her açıdan güçlü ve saygın bir ülke olmak için;
Ezberci eğitim sisteminden vazgeçilerek, akıl ve bilimin rehberliğinde, her çocuğumuzun özel yetenek ve ilgi alanları tespit edilmeli, eğitim ve öğretimi buna göre yönlendirilmelidir. Çocuklarımıza; eşit,ulaşılabilir, nitelikli kamusal eğitim hakkı mutlaka sağlanmalıdır.
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
                                                                      Ramazan KOÇAK
                                                            CHP AKSARAY İL BAŞKANI




MERKEZ İLÇE BAŞKANI AKTÜRK, “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ FEDAKARCA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİMİZİN ESERİDİR”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, “Yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık, daha bilgili bir geleceğe taşıyacak olan değerli öğretmenlerimiz; Dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getiren sizler, aziz milletimizin övünç kaynağısınız” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır. Toplumun ve insanlığın mutluluğunun inşası için emek veren öğretmenlerin yaşadıkları toplumun kaderini ellerinde tutar. Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir. Dolaysıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebileceğinin altını çizerek; bu amaca hizmet eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi. 
                                                                               AK PARTİ AKSARAY MERKEZ İLÇE BAŞKANI
                                                                                                          HAMZA AKTÜRK  
        



ÖĞRETMENLER BÜYÜK BİR EMEĞİN VE HAYATIN ÖZNESİDİR 
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğretmenlerin bireylerin ve dolayısıyla toplumların hayatına tesir eden şahsiyetler olduğunu söyledi.
 
Şahin, Öğretmenler Günü’nü yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı. Anaokulundan itibaren, erken yaşlarda bireylerin hayatına giren öğretmenlerin, her şeyden önce büyük bir emeği temsil ettiklerini ve bu emekleriyle bireylerin tüm hayatlarına tesir ettiklerini ifade eden ASÜ Rektörü Şahin, öğretmenlerin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir parçası değil, aynı zamanda emeğin, hayatın ve nesillerin inşasının özneleri olduğunu vurguladı. Kişiliğin şekillenmesi, hayatın anlamlandırılması, yeteneklerin keşfedilerek geliştirilmesi ve bireylerin bilgiyle donatılmasının, eğitim-öğretim faaliyetleriyle sınırlandırılamayacak kadar değerli olduğunu kaydeden Prof. Şahin, “Öğretmenler sadece okul sıralarındaki eğitim hayatımıza değil, hayatımızın her alanına tesir eden şahsiyetlerdir. Toplumların kazanımlarının temelinde öğretmenlerin emekleri vardır. Müreffeh yarınlar eğitimle, eğitim de öğretmenlerimizle sağlanabilir” dedi. ASÜ olarak, çağı bilen, kadim köklerine ve geleneklerine bağlı, teknolojiye hâkim, yenilikçi ve irfan sahibi öğretmenler yetiştirmeye gayret ettiklerini ve yeni nesillerin istikballerine katkı sunmaya çalıştıklarını da söyleyen Şahin, bu manadaki çalışmalara titizlikle devam ettiklerini vurguladı.
 
Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bizlere emek veren tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve hürmetlerimizi iletiyor, günlerini kutluyor, mutlu, sağlıklı ve esenlikler içinde bir hayat diliyoruz. Ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi de dua ve minnetle anıyoruz.”