AHİLER KALKINMA AJANSI EKİM 2017 AYLIK OLAĞAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Aydost Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

AHİLER KALKINMA AJANSI EKİM 2017 AYLIK OLAĞAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı aylık olağan yönetim kurulu toplantısı Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Aydost Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

AHİLER KALKINMA AJANSI EKİM 2017 AYLIK OLAĞAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KIRŞEHİR'DE YAPILDI
24 Ekim 2017 - 15:36

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi  M. İlker Haktankaçmaz Başkanlığında yapılan toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Kırşehir Valisi Necati Şentürk,  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi  İlker Haktankaçmaz; “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayacaktır. Toplantıda, gündem maddeleri ve diğer konular görüşülüp ele alınacaktır.”dedi.

 Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile sona erdi.

 

 

 

Yunus Emre Aksaray ve Kırşehir’de anıldı.

Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre, Aksaray ve Kırşehir Valiliklerince ortaklaşa olarak hazırlanan program ile anıldı.

Bu yıl Kırşehir Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen program öncesinde Aksaray’ın Ortaköy İlçesine bağlı Sarıkaraman Köyü sınırları içerisinde yer alan Ziyaret Tepe mevkiindeki Yunus Emre Türbesinin ziyaret edilmesi ile başladı.

Aksaray ve Kırşehir Valiliklerince hazırlanan anma programı Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti. Kırşehir Valiliğinin çekimleri Aksaray’da yapılan;  Yunus Emre'nin gelecek nesillere daha iyi anlatılması amacıyla  "Ey Yunus" adlı belgesel filminin gösterimi yapıldı.

Buradaki programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Niğde Sayın Yılmaz Şimşek, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir ve Aksaray il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada düzenlenen programda konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk; Yunus Emre'yi anlatacak özel bir çalışma yapmak için belgesel hazırlamaya karar verdiklerini, gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakmayı hedeflediklerini belirtti.

Yunus Emre'yi iyi anlamanın ve Yunusça yaşamanın önemine değinen Vali Şentürk, "Yunus Emre'nin şiirleri, söylemleri günümüze kadar ulaşmış ve değerini günümüzde de korumaktadır. Bu topraklarda yaşamış büyük Türk mutasavvıflardan, din adamlarından biri de Yunus Emre'dir. Yunus Emre gibi değerlerimize sahip çıkmalı, bu değerlerimizi gelecek nesillere de iyi tanıtmalı ve adını yaşatmalıyız.  

Aksaray Valisi Aykut Pekmez de programda yaptığı konuşmasında, "Tarihimizde Anadolu'nun Türkleşmesinde ve İslam’la yoğrulmasında büyük Türk mutasavvıflarının payı çoktur. Bu kişilerden biri de Yunus Emre'dir. Yunus Emre, geçmişten günümüze ulaşan sesiyle bütün insanlığa hitap eden bir şair olmaktan çok daha ötesidir. Onun söylemleri evrensel sevgi ve hoşgörünün en temiz halleridir. Yunus Emre'nin sevgi ve aşk söylemleri tamamen Yüce Mevla'ya odaklı olup, canlı ve cansız bütün varlıkların sevgisini kendinde barındırmaktadır. Yunus Emre'ye göre Allah'a kulluk etmenin asıl amacı O'na tertemiz ulaşmaktır. Bu duygularla, Yunus Emre'yi rahmetle anıyoruz."diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın 'Yunus Emre' konulu konferansı ile devam eden etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sema gösterisi, ilahi ve şiir dinletisi ve sonrasında Ufuk Cengiz'in meddah anlatısıyla Yunus Emre ve Aşk gösterisi ile sona erdi.