AKSARAY’DA TARİH YENİDEN CANLANDI

Sultanhanı Haber | aksaray haberleri | Aksaray haber | Aksaray son dakika haberleri, aksaray haber68...

AKSARAY’DA TARİH YENİDEN CANLANDI

Sultanhanı Haber | aksaray haberleri | Aksaray haber | Aksaray son dakika haberleri, aksaray haber68...

AKSARAY’DA TARİH YENİDEN CANLANDI
19 Mart 2019 - 15:38

Aksaray Belediyesi tarafından restore ettirilen 2. Kılıçaslan Hamamı'nın Müze ve Müzik Akademisiaçılışı gerçekleştirildi.


Açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili İlknur İnceöz, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş,  STK Temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan  yaptığı konuşmada “ 800 yıllık bir eserin restorasyonu sonrası açılışında bulunuyoruz. Bu hem şehrimiz açısından hem de ülkemiz açısından gurur verici mutluluk verici bir durum. Bu eser şehrimize ismini veren Aksaray olmasını sağlayan ve şehrimizin her bir noktasında el değmedik nokta bırakmayan ikinci Kılıçaslan dedemizin ecdadımızın yadigârıdır. Böylesine güzel bir yadigârı restora edip şehrimize ve ülkemiz turizmine kazandırması hasebiyle başta Aksaray belediye başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgıya, destek veren Sayın Vekillerimize, Valimize, ilgili, kurumlarımıza, başkan yarımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Yazgı ise 800 yıllık tarihi bir hamamı yeniden ayağa kaldırdıklarını ifade ederek
“ Bu mekânı biz müzik akademimiz için değerlendireceğiz. Aynı zamanda müze fonksiyonu katmak istiyoruz. Bizlerin en çok gurur duyduğu kültüre, sanata, edebiyata verdiğimiz değerleri bir kez daha gün yüzüne çıkartmanın önemini yaşıyoruz. Bizler millet olarak bu tür değerlere önem verdiğimiz zaman ayakta kalabiliriz. Yeni bir medeniyetin inşasını da böyle gerçekleştirebiliriz. Burası bize İkinci Kılıçaslanın bir emanetidir. Çok eski halini hepimiz biliriz Çok yıkık dökük ve harabe haldeyken Rabbime hamd olsun şimdi o kadar güzel bir noktaya dönüştü ki Tarih tekrar canlandı burada. 800 yıllık bir hamam tekrar ayağa kalktı. Bu tür eserleri ayağa kaldırmak yetmiyor. İçine fonksiyon vermek gerekiyor. İçerisi canlı kalsın ve yaşanır hale gelsin” şeklinde konuştu.
 
Milletvekili İlknur İnceöz ise Başkan Yazgı’ya tarihe verdiği önemden dolayı Teşekkür ederek
“ Öncelikle şunu söyleyeyim burası çok güzel bir mekân olmuş. Burası restorasyon yapılırken gelmiştik ve başkanımıza demiştim Aksaray’ımızda geçmişe dair ne kadar eser varsa onu gün yüzüne çıkartmak için çok önemli bir çabayı ortaya koyduklarını ve kendilerini çok takdir ettiğimi ifade etmiştim. Kıymetli belediye başkanım bu 5 yıllık görevi sürece geçmişi gelecekle buluşturma noktasında iyi bir azim ve gayret gösterdiler. Ekibiyle beraber kendisine Teşekkür ediyorum. İz bırakan eserler oldu. İnşallah bundan sonraki süreçtede Allah yolunuzu ve bahtınız açık etsin. Siyasette az sayıda dostluklar ve vefa var. Ama bizler dostlarımızı, kardeşlerimizi pazara kadar değil mezara kadar yanında tutmaya ant içmiş insanlarız. Bu anlamda da biriz ve beraberiz yol arkadaşlığımız devam edecek. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı. 
 
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, 2. Kılıçaslan Hamamı'nın Müze  ve Müzik Akademisi  açılışını  gerçekleştirildi. Aksaray Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu mini konser verdi.
Protokol üyeleri daha sonra hamam ve Müzik Akademisinde gezi ve inceleme yaptı.