AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. MUSTAFA KAYA YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUNA BAŞVURUSUNU YAPTI

Aksaray Üniversitesi Rektör Aday Adayı Prof. Dr. Mustafa Kaya Aksaray Üniversitesi için rektör adayı olarak Yüksek Öğretim Kuruluna başvusunu yaptı..

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. MUSTAFA KAYA YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUNA BAŞVURUSUNU YAPTI

Aksaray Üniversitesi Rektör Aday Adayı Prof. Dr. Mustafa Kaya Aksaray Üniversitesi için rektör adayı olarak Yüksek Öğretim Kuruluna başvusunu yaptı..

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. MUSTAFA KAYA YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUNA BAŞVURUSUNU YAPTI
28 Nisan 2019 - 16:11

Aksaray Üniversitesi Rektör Aday Adayı Prof. Dr. Mustafa Kaya Aksaray Üniversitesi için rektör adayı olarak Yüksek Öğretim Kuruluna başvusunu yaptı.
Kaya Yaptığı yazılı açıklamada; 1974 yılı Çankırı doğumluyum. İlk ve ortaokulu Çankırı’da okudum. Liseyi Erzurum Fen lisesinde okudum. 1992 yılında üniversite sınavında Uludağ üniversitesi Balıkesir mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümünü kazandım ve 1996 yılı haziran ayında inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldum. Fen lisesinde aldığım eğitim ve hazırladığım proje “Laktik asit bakterilerinin patojen bakteriler üzerine etkisi” bende laboratuvarda bir şeyler araştırma arayışı uyandırdı ve bu ortama ancak üniversitede araştırma görevlisi olduğum taktirde ulaşabileceğim düşüncesiyle 1997 Kasım ayında Niğde üniversitesi Aksaray mühendislik fakültesi inşaat mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. Göreve başladıktan 5 ay sonra 1998 yılı nisan ayında Yüksek öğretim kurulu lisansüstü eğitimimi yapmak üzere beni Gazi üniversitesine görevlendirdi. Gazi üniversitesinde 9.5 süren lisansüstü eğitimimi tamamlayarak 2017 yılı temmuz ayında Niğde üniversitesinden ayrılarak yeni kurulmuş olan Aksaray üniversitesine geri döndüm ve 6 ay sonra Yrd. Doç. Dr. kadromu aldım. Artık öğretim üyesi olmuştum ve hem kendimi geliştirecek hemde öğrencilerime ve ülkeme daha iyi nasıl hizmet edebilirim diye düşünmeye başlamıştım. Bu arayışla TUBİTAK'a hazırladığım BİDEB2219 projesi kabul edildi ve 1 yıl süre ile ABD de Lehigh üniversitesine araştırmacı olarak gittim. Proje konusu belki ülkemizi birinci derece ilgilendiren bir konu değildi “Tsunaminin sürüklediği atıkların çarpma etkisi” fakat proje ABD, Çin ve Japonya devletlerinden 5 üniversitenin yürüttüğü bir projeydi. Bir yıl sonra ABD'den ülkeme döndüm ve 2013 mart ayında üniversitemde Doçent kadrosuna atandım. Kanun gereği Profesörlüğe başvurmam için gerekli 5 yıl sürenin tamamlanmasını beklerken akademik çalışmalarımı devam ettirdim ve 2018 yılı nisan ayında Profesörlük kadrosuna atandım. Bu kadroya atanmam bende 21 yıldır çalıştığım üniversitemin sorunlarını nasıl çözebilirim ve üniversitemi daha üst seviyelere taşıyabilirim düşüncesi oluşturdu. Bir öğretim üyesi olarak bu hayallerimi uygulamaya geçiremezdim ve bunun tek yolu vardı ve bu yolda üniversiteme rektör olmaktı. Bu düşünce ile üniversiteme rektör olmak için Yüksek Öğretim Kurulunda Aksaray üniversitesi için rektör adaylığı başvuru ilanı yayınlayınca Aksaray üniversitesi için rektör adayı olarak başvuru yapma kararı verdim. Evliyim ve iki çocuğum var.
 

 
Sanayi şehri olmasının yanında bir tarım şehri olan Aksaray’da halkımızın daha sağlıklı ve GDO’su ile oynanmamış (genetiği değiştirilmiş organizmalar) (ayçiçeği, buğday, arpa, şeker pancar ve mısır) ürünler yiyebilmesi için çiftçimize genetiği değiştirilmemiş tohum sağlama desteği sağlanacaktır.
 
Ülkemizde en büyük kampüs arazilerinden birisine sahip olan üniversitemiz kampüsünde kullanılmayan çorak arazilerde güneş enerjisi paneli tarlaları kurarak üniversitemizin elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını veya büyük bir kısmını bu güneş enerjisi tarlalarından karşılamak. Özellikle yaz tatilinde ve şubat tatilinde ihtiyaç fazlası üretilen fazla elektrik enerjisini elektrik şirketine satmak.
 
Üniversitemiz kapsamında fuar alanı oluşturularak ve bu fuar alanında Aksaraylı ve başka üniversitelerden de gençlerin katılması serbest olan “benim robotum en beceriklisi”, “benim roketim daha uzak mesafeye gidebilir”, “benim arabam petrol nedir bilmez” gibi konularda gençlerin yaptığı çalışmaları sergilemek.
 
İki yıl önce kurulmuş fakat öğrencileri Konya Meram Tıp Fakültesinde eğitim gören eğitim binaları olmayan tıp fakültesinin binalarını yapmak, eksik akademik ve idari kadrosunu tamamlayarak Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinin eğitimine kampus içerisinde kendi binasında başlamasını sağlamak.
 
Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluş sürecinin başlatarak Güney Doğu Anadolu bölgesi ve İç Anadolu bölgesini birleştiren E90 yolu üzerinde yer alan Aksaray Üniversitesini sağlık alanında bölgenin ve ülkemizin gözde üniversitesi yapmak.
 
Aksaray Üniversitesi bünyesinde TEKNOKENT’in kurulumunu gerçekleştirerek üniversitemiz akademik personeli ve özel sektörün geliştirdikleri projelerin imalatını yapması için alan oluşturulacaktır.
 
Üniversitemiz mevcut yönetimi tarafından kurulmuş olan fakat çok düşük kapasiteli ve sadece birkaç ders verilen Uzaktan Eğitim programını birkaç ders yerine sözel bölümlerin bütün derslerini verilebilir hale getirmek.
 
Ekonomik ömrünü tamamlamış olan teknik bilimler meslek yüksek okulunu organize sanayi bölgesine taşıyarak şehir merkezinde olan meslek yüksek okulunun yerine Aksaray halkının da yararlanabileceği aerobik, aikido, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, eskrim, futbol, hentbol, jimnastik, judo, karete, masa tenisi, su topu, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme alanlarının tesislerini kurmak.
 
 
Mevcut üniversite yönetimi tarafından kaldırılmış olan üniversitemiz akademik personelinin yurtdışı konferanslara katılmak için verilen yolluk ve konaklama ücretlerinin kaldırılmasına yönelik senato kararını yurtdışında konferanslara “katılmak isteyen öğretim üyeleri toplam iki defa ve üniversitemiz imkanları ölçüsünde desteklenebilecektir” şeklinde değiştirilecektir.
 
Uluslararası patent alan, projelere katılan, SCI, SSCI da taranan dergilerde en çok atıf, en çok makale bastıran öğretim üyeleri üniversitemiz imkanları ölçüsünde ödüllendirilecektir. Not: Mu değerlendirmede Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Yağmacı dergiler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
ERASMUS kapsamında yabancı üniversitelerle görüşmeler yapılarak karşılıklı olarak öğretim elemanı ve öğrenci değişikliği sağlanacaktır.
 
Aksaray şehrinin ileri gelenleriyle her ay düzenli toplantılar yaparak Aksaray halkının üniversitemizden beklentileri ve üniversitemizin Aksaray’ın ileri gelen işadamları vs beklentileri konuşulacaktır.
 
Turizm, kültürel ve bilimsel alanlarda uluslararası Ihlara vadisi, İpek yolu, Yunus Emre ve Somuncu Baba (Şeyh Hamid-i Veli) konferansları düzenlenecektir. Bu konferanslara ülkemiz vatandaşı olan yurtdışındaki bilim adamlarının yanı sıra, araştırma yapmak için üniversitemizden yurtdışına giden arkadaşlarımızın birlikte çalıştığı yabancı hocalarda davet edilecektir.
 
Aksaray belediyesi ile ikili ilişkileri geliştirerek belediyenin kurmayı planladığı fuar alanı gibi bazı imkanlarından öğrencilerimizin faydalanması için Aksaray belediye başkanımız ile sıcak ve samimi diyaloglar sürdürülecektir.
 
Üniversitemiz akademik ve idari personellerinin sabah şehrin belirlenen noktalarından üniversitemiz kampüsüne ulaşması ve akşam mesai bitişinde evlerine gitmeleri için servis imkanı sağlanması.
 
Personellerimizin çocukların okullarının tatil olduğu yaz döneminde personelimiz çocuklarının, sağlıklı ve stressiz bir ortamda tatillerini geçirebileceği ortamlar oluşturulması.
 
Kendisini geliştirerek bir üst makamda görev almak isteyen idari personelimiz için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılması.
 

Prof. Dr. Mustafa Kaya 
Aksaray Üniversitesi 
Mustafa KAYA
Email: [email protected]
Tel:0505 3311551


ÖZGEÇMİŞ

Eğitim

Eğitim

Derece
Mezun Olduğu Yıl
Fakülte

Doktora
2007
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Ankara

Yüksek Lisans
2001
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Ankara

Lİsans
1996
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Balıkesir

Yabancı Dil
ÜDS(66,25)


 
Akademik Görevler

Yıl
Pozisyon

   1997-1998
Araştırma Görevlisi, Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   1998-2007
Araştırma Görevlisi, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   2007-2008
Araştırma Görevlisi, Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   2008-2011
Yrd. Doç. Dr., Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   2011-2012
Visiting Researcher Lehigh University, USA

   2012-2013
Yrd. Doç. Dr., Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   2013-2018
Doç. Dr., Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü

   2018-…
Prof. Dr., Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü


İdari Görevler

Yıl
                          Görev

                    2014-2015
Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü
 


Uluslararası SCI Dergilerde Taranan Makaleler
 
 
A1. Kaya M., Yaman C., Modeling The Reinforced Concrete Beams Strengthened With GFRP Against Shear Crack. Computers and Concrete 2017, Vol. 21, No. 2 (2018) 127-137.
 
A2. Kaya M., Kankal ZC., The Effect of Anchorage Number in The Reinforcement of Reinforced Concrete Beams Against Glass Fiber Plates. International Journal of Concrete Structures and Materials 2015, Volume 9, Issue 4, pp 415–425.
 
A3. Kaya M., Arslan A., Repair of The Damaged Post Tensioned Precast Beam to Column Connections. The Structural Design of Tall And Special Buildings 2012, 21(11), 844-854.
 
A4. Kaya M., Arslan A., Effect of Stress Levels Applied to Pre-Stressed Strands on Post-Tensioned Beam-to-Column Connections. The Structural Design of Tall And Special Buildings 2012, 21(9), 682-698.
 
A5. Kaya M., The Effects of a New Selection Operator on The Performance of Genetic Algorithm. Applied Mathematics and Computation 2011, 217(2011): 7669-7678.
 
A6. Kaya M., The Effects of Two New Crossover Operators on Genetic Algorithm Performance. Applied Soft Computing 2010, 11(2011): 881-890.
 
A7. Kaya M., Arslan A., Analytical Modeling of Post-Tensioned Precast Beam to Column Connections, Materials & Design 2009, 30(2009): 3802-3811.
A8. Kaya M., Arslan A., The Effect of The Diameter of Prestressed Strands Providing The Post-Tensioned Beam-to-Column Connections, Materials & Design 2009, 30(7): 2604-2617.
 
A9. Altın S., Anıl O., Kara M.E., Kaya M., An Experimental Study on Strengthening of Masonary Infilled RC Frames Using Diagonal CFRP Strips, Composites Engineering 2007, 39(2008): 680-693.
 
Uluslararası EI Dergilerde Taranan Makaleler
 
B1. Ercin Gursel, Mustafa Kaya, Civil Engineering and Urban Planning: An International Journal, The Effect of The Use of Mineral Additives on Early and Advanced Age Compressive Strength of High Strength Concretes,  vol.3,no.2, June 2016.
 
B2. Kaya M., Comparison of the Effect of Strand Diameters, Providing Beam to Column Connection, World Academy of Science, Engineering and Technology International Journal of Civil and Environmental Engineering Vol:11, No:1, 2017.
 
B3. M. Kaya, A. S. Mermer, ,A.S. Arslan, Using Seismic Isolation Elements to Protect Cylindrical Steel Liquid Storage Tanks From Destructive Forces of Earthquakes, Gazi University Journal of Science, 25(1), 165-173, 2012.
 

Uluslararası Konferanslar

 
C1 Kaya M., ”Applying to the new Genetic Algorithm Operators on The Travelling Salesmen Problem”, (ENAR 2018, Alanya).
 
C2 Kaya M., Kömür A., Gursel E., ”Prediction of Mechanical Properties of High Strength Concrete”, (ENAR 2018, Alanya).
 
C3 Kaya M., Gursel E., ”Aggregates Mineralogical and Petrographic Properties on Modulus of Elasticity and Compressive Strength of High Strength Concrete”, (ENAR 2018, Alanya).
 
C4. Kaya M., ”Comparison Of The Effect Of Strand Diameters, Providing Beam to Column Connection”, ICAMT 2017, Karabük.
 
C5. M. Kaya., C. Yaman, ”Modelling of The Reinforced Concrete Beams With Abaqus Finite Element Software” ICAMT 2017, Karabük.
 
C6. Kaya M., ”Unwanted Effect on Buildings and Transport Structures of Tsunami Which Occurred in Japan in 2011”, (ICOCEE 2017, Nevşehir).
 
C7. Kaya M., ”Negative Effect on Energy Structures of Tsunami Which Occurred in Japan in 2011” (ICOCEE 2017, Nevşehir).
 
C8. Kaya M., Kankal ZC.,”Effect of Anchorage Number on Behavior of Reinforced Concrete Beams Strengthened with Glass Fiber Plates” (ACE2016, İstanbul).
 
C9. Kaya M., Gursel E., ”The Effect of the Use of Mineral Additives on Early and Advanced age Compressive Strength of High Strength Concretes” ( CEU 2016, Dubai).
 
C10. Kaya M., ”Protect People From Tsunami Hazardous Effects” (IASTEM 2016, Bangkok).
 
C11. Kaya M., Genc A., “The Effect of Previously Developed Operators on The Performace of A Genetic Algorithm”. ICCESEN 2015 2th International Conference on Compitational and Experimental Science and Engineering Antalya, Turkey (2015).
 
C12. Genc A., Kaya M., ”The Effect of A Newly Developed Termination Criterion on The Performance of Genetic Algorithms” ICCESEN 2015 2th International Conference on Compitational and Experimental Science and Engineering Antalya, Turkey (2015).
 
C13. M. Kaya, ”The Effects of Exiting Selection Operators on The Performance of Genetic Algorithm” ICESA 2015. International Civil Engineering & Architecture Symposium for Academicians, 103-110, Antalya, Turkey (2015).
 
C14. M. Kaya, ”Comparing Repaired and Undamaged Specimens Test Results of Post-tensioned Beam to Column Connections” ICCCE 2015 17th International Conference on Civil and Construction Engineering : 1-8, Jeddah, Saudi Arabia (2015).
 
C15. M. Kaya, ”Comparing analytical Modeling and Test Results of Post-Tensioned Beam to Column Connections” ACE2014 11. International Congress of Advances In Civil Engineering: 1-8, Istanbul, Turkey (2014).
 
C16. M. Kaya, ”Post Tensioned Beam to Column Connection Test Setup, Loading and Measurement Program” ICESA 2014. International Civil Engineering & Architecture Symposium for Academicians, 206-213, Antalya, Turkey (2014).
 
C17. JC. Naito, M. Kaya, R. Horwhat “Bond Performance of Self Compacting Concrete and Prestressing Strand Using Direct Tension Pull-out Test Technique” CENG’12: 7th International Symposium on Civil and Environmental Engineering, 41-44, Lefke, KKTC (2012).
 
C18. Kaya, M., Karabörk T., Bektaş S.” Using Analytical Modeling of Investigate the Suitability of The Historical Diyarbakır Karasu Bridge for The Civil Transport ” ACE2010 9. International Congress of Advances In Civil Engineering: 1-8, Trabzon (2010).
 
C19. Mermer A. S., Kaya M., Arslan A., "Nonlinear Dynamic Analysis of Cylindirical Liquid Storage Tanks According to Data of Izmit Earthquake", SISEE 2009 International Earthquake Conference: 164-176, Sakarya(2009).
 
C20. Kaya, M.,” Effect Of A New Crossover Type on Genetic Algorithm Performance”, ACE2008 8. International Congress of Advances In Civil Engineering: 315-324, KKTC (2008).
 
C21. Arslan A., Kaya, M. ”Betonarme Yüksek Kirislerde En Uygun Donatı Çaplarının Genetik Algoritmalar Kullanılarak Belirlenmesi”, ACE2006 7. International Congress of Advances In Civil Engineering: 437-451, Istanbul (2006).
 
C22. Arslan A., Kaya, M., “An Experimental Study on The Effect of Post Tensioning Reinforcement on Beam-Column Connections”, ACE2004 6. International Congress of Advances In Civil Engineering: 78-95, Istanbul (2004).
 

Ulusal Konferanslar

 
D1. CJ Naito. M Kaya, G. Parent, G Burnn, “Comparing of High Early Strength Concrete and Self Compacting Concrete Performances” IMO 8. National Concrete Conference: 142-154, Izmir (2011).
 
D2. Arslan, A., Kaya, M., “Experimental Study on Effect of Prestressing Stand at Post Tensioning Beam to Column Connections”, IMO 17. Technical Conference: 147-160, İstanbul (2004).
 
D3. Arslan, A., Kaya M., Doyranlı, B., “An Experimental Study on Post Tensioning Beam to Column Connections of Reinforcement Diameters and Tensioning Ratios”, 5. Earthquake Engineering Conference:81-98, İstanbul (2003)
 

D4. Arslan, A., Kaya, M., Doyranlı, B., “An Experimental Study on Post Tensioning Beam to Column Connections Applicable to Earthquake Areas “, Structural Mechanic Conference: 351-373, Konya (2003)
 
 

Tezler

Kaya, M. “Prefabrike Yapılarda Ard Çekmeli Kolon Kiriş Birleşimlerinin Tersinir Yükler Etkisi Altında Performansının  İncelenmesi” Doktora Tezi, Gazi Universitesi, Ankara, Türkiye, 2007.

 
Kaya, M. “Betonarme Yüksek Kiriş Tasarımında Genetik Algoritmaların Kullanılması”, Yüksek Lisans Tezi,
Gazi Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 2001.

 
Danışmanlık Yaptığım Tamamlanmış Tezler
 
D1. Kankal, ZÇ. “Cam Fiberle Kesmeye Karşı Güçlendirilmiş Betonarme Kirişlerde Ankraj Sayısının Etkisi,” Yüksek Lisans Tezi, Aksaray Üniversitesi, Aksaray, Türkiye, 2011.
 
D2. Yaman, C. “Cam Fiberle Kesmeye Karşı Güçlendirilmiş Betonarme Kirişlerde Ankraj Sayısının Etkisinin Analitik Olarak Modellenmesi,” Yüksek Lisans Tezi, Aksaray Universitesi, Aksaray, Türkiye, 2015.