Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde obezite ile mücadele ve topluma fiziksel aktivite kazandırılması amacıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Sayın Tolga POLAT, İl Sağlık Müdürü Akın SÜDEMEN, Halk Sağlığı İl Müdürü Oğuz KELEŞ, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eren KOÇAŞ, Halk Sağlığı ve Toplum Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Günümüz toplumunda, fiziksel aktivitenin sağlık açısından öneminin yeterince anlaşılamadığını, giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsendiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Oğuz KELEŞ toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığının arttığına dikkat çekti. Hareketsiz yaşamın dünya genelinde gittikçe ilerleyerek bir yaşam biçimi haline geldiğini vurgulayan KELEŞ haftada en az 5 gün 30 dk’dan kısa olmayan tempolu yürüyüşün, fiziksel aktivitenin ve kilo kontrolünün sağlığımız için önemli olduğunu söyledi.
Sağlıklı yaşam için yürümenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Sayın Tolga POLAT, 3-4 Ekim “Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlediklerini belirterek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti ve sağlıklı günler diledi.
Etkinlik çerçevesinde, katılımcılar "Aksaray Yürüyor, Sağlığını Koruyor" sloganları eşliğinde Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden Kılıçaslan Parkı’na kadar yürüdüler.

