DAĞDAŞ'IN ARAKAN İZLENİMLERİ "10 MİLYONA YAKIN MÜSLÜMAN ZOR DURUMDA"

Aksaray İHH'nın Ramazan yardım projeleri kapsamında Arakan'a giden MÜSİAD Başkanı Dağdaş, resmi adı Rakhine olan Arakan eyaletinde yaklaşık 10 milyon Müslümanın oldukça zor bir imtihandan geçtiğini görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

DAĞDAŞ'IN ARAKAN İZLENİMLERİ "10 MİLYONA YAKIN MÜSLÜMAN ZOR DURUMDA"

Aksaray İHH'nın Ramazan yardım projeleri kapsamında Arakan'a giden MÜSİAD Başkanı Dağdaş, resmi adı Rakhine olan Arakan eyaletinde yaklaşık 10 milyon Müslümanın oldukça zor bir imtihandan geçtiğini görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

DAĞDAŞ'IN ARAKAN İZLENİMLERİ
14 Mayıs 2019 - 13:19

Aksaray İHH'yı temsilen Arakan'a giden MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş Türkiye'ye dönüş yaptı. Ramazan'ın ilk haftasını Arakan'da geçiren Dağdaş, iki yıldır Myanmar hükümetinin soykırım ve baskısı altında mazlum bir hayat yaşayan binlerce Müslüman'a gıda paketi dağıtımı ve İftar programlarına iştirak etti. Aksaray İHH'nın Ramazan yardım projeleri kapsamında Arakan'a giden MÜSİAD Başkanı Dağdaş, resmi adı Rakhine olan Arakan eyaletinde yaklaşık 10 milyon Müslümanın oldukça zor bir imtihandan geçtiğini görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Dağdaş şunları söyledi: "İHH İl Başkanımız Önder Özkan'ın daveti üzerine Ramazan vesilesiyle Arakan'a gidip, Allah katında kardeşlik sorumluluğumuzu bir nebze yerine getirmek için faaliyetlere katıldık. İHH'nın 22 yıldır ülkede yürüttüğü çalışmaları yerinde gözlemleme imkanı bulduk. Sağlık projeleri, binlerce Bambu evleri inşaatı, Yetim projesi kapsamında Yetimlerin desteklenmesi, Rehabilitasyon merkezleri gibi hizmetlerin mevcut olduğunu öğrendik. Oldukça profesyonel bir çalışmaya şahit olduk. Binlerce insana Ramazan kolisi dağıttık, iftar verdik, beraberimizde götürdüğümüz zekat ve fitreleri dağıttık ve açılan su kuyularını yerinde inceledik. Bunlar Allah'ın hoşuna gidecek önemli hizmetler diye düşünüyorum. Türkiye, Myanmar'dan onlarca yıl daha gelişmiş, hayat standartları oldukça yüksek bir ülke. Halimize ne kadar şükretsek azdır. Bu tür ülkeleri gördükçe, Rabbimizin bizlere verdiği nimetlere sürekli şükretmek gerekiyor diye düşünüyorum. Uzaktan bakıldığında Türkiye'nin ne kadar geliştiğini görmek insanı gururlandırıyor.

Arakan ismini Türkiye gündemine ilk getiren İHH olmuştu. Şimdi Arakan'da Türkiye o kadar çok seviliyor ki, bizlere gösterilen sevgi ve muhabbetten bunu anlamak zor olmuyor. Sadece bir pirinç lapasının iftar menüsü olduğu bir Myanmar'dan sofraları rengarenk nimetlerle dolu bir Türkiye'ye döndüğümde milletçe önüne geçilmeyen bir israf kültürü aklıma geldi ve hüzünlendim. Orada bir pirinç tanesinin ne kadar kıymetli olduğuna şahit oldum. Bu bağlamda insanoğlu olarak, israf ettiğimiz her nimetten hesaba tabi tutulacağımızı akıllardan çıkarmamak gerektiği kanaatindeyim. Buna ilaveten, Aksaray'lılar olarak hem kendi ihtiyaç sahibi ailelerimize hem de binlerce kilometre uzaklıktaki kardeşlerimize yönelik yardım faaliyetlerinde rol almaktan mutlu olduk. Elhamdulillah. 

Bununla birlikte Yemen'de 1000 Yetim emanete gıda yardımının yanısıra bayramlık kıyafet hediye edeceğiz İnşaAllah. Katkı sunmak isteyen kardeşlerimize buradan sesleniyoruz: Aksaray yetimlerimiz oldukça şanslı, İHH Yetim Biriminde görevli gönüllü öğretmenler, hanımlar ve öğrenci kardeşlerimiz özel çocuklarımız ve anneleri ile sürekli ilgileniyor, her türlü ihtiyaçlarını gideriyorlar. Emeği geçenlere buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Lakin Yemen'de durum içler acısı. Hayırseverler zekatlarının bir kısmını bu projede değerlendirebilirler. Mazlum, mağdur ve muhtaç coğrafyalardan gelecek duaları çok önemsiyorum. Mazlumun duası ile Allah arasında bir perde olmadığını biliyoruz. 

Sonuç olarak, Rabbimden güzel ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü beladan muhafaza eylemesini ve Ramazan'ın hayırlar ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim."